Cutremurător: Rămasă fără părinţi şi grav bolnavă, se luptă cu statul spaniol

Soartă crudă pentru o tânără din Târgu Jiu, care de 12 ani lucrează în Spania! Din cauza condiţiilor de muncă, Ioana Murgu s-a ales cu probleme la coloană, a fost operată de trei ori, însă problemele de sănătate s-a agravat, după ce un medic i-a atins nervul sciatic, din greşeală. Deşi nu mai poate lucra, statul spaniol refuză s-o pensioneze pe caz de boală. Tânăra a dat statul spaniol în judecată, iar în luna martie are proces. Într-o perioadă în care avea mare nevoie de familie, Ioana Murgu a rămas orfană, părinţii săi fiind omorâţi luna trecută pe o trecere de pietoni, din Târgu Jiu, din zona Păltiniş.

Ioana Murgu, în vârstă de 32 de ani, a lucrat ca menajeră, iar apoi ca agent de pază la Muzeul Regina Sofia din Madrid. În urmă cu câţiva ani a acuzat dureri de spate, s-a operat de trei ori, dar la ultima operaţie un medic i-a atins nervul sciatic, agravându-i şi mai mult starea de sănătate. Acum, tânăra nu mai poate munci, leşină foarte des şi poartă mereu plasturi cu morfină.

Iniţial, Ioana Murgu a vrut să-l dea în judecată pe medicul care i-a greşit intervenţia chirurgicală, însă avocaţii i-au spus că n-are şanse să câştige procesele şi că ar cheltui foarte mulţi bani prin tribunale. „Am venit în Spania cu speranţa de a-mi ajuta familia, dar, din păcate, cu timpul, din cauza umezelii, frigului şi condiţiilor în care am lucrat, am făcut o discopatie degenerativă şi o hernie. Am fost trimisă de la spitalul de stat la un spital privat ca să mă opereze mai repede, s-a făcut o greşeală medicală, mi s-a atins nervul sciatic. Trebuia să dau spitalul în judecată, dar mi s-a spus că sunt costuri foarte mari, iar reuşita nu e sigură”, a declarat Ioana Murgu.

Tinerei i-au fost implantate mai multe discuri metalice în coloana vertebrală, dar unul ar fi fost poziţionat greşit. Deşi starea de sănătate i se agravează de la o zi la alta, statul spaniol refuză s-o pensioneze pe caz de boală, pe motiv că nu este paralizată. „Corpul a cedat la fiecare operaţie, am trei operaţii. Am dat statul spaniol în judecată, mi se refuză pensionarea pe caz de boală, pe motivul că sunt aptă de muncă. De la serviciu m-au trecut în şomaj pentru că nu mai puteam munci, nu mai pot sta în picioare”, a spus Ioana Murgu.

Simte tot mai mult lipsa părinţilor

În cazul Ioanei Murgu necazurile par să se ţină lanţ. Tânăra a primit încă o lovitură puternică în urmă cu o lună, când părinţii săi au fost omorâţi pe o trecere de pietoni din Târgu Jiu, zona Păltiniş. Acum, Ioana Murgu încearcă să-şi adune toate puterile pentru a se prezenta la procesul cu statul spaniol, prima înfăţişare urmând să aibă loc în martie. „În martie am procesul, stau cu speranţa că îmi vor face dreptate. Pe mine, medicul respectiv m-a lăsat într-un fel sau altul paralizată, aşa mă simt, dacă nu pot munci, am început să leşin pe stradă, iar părinţii mei nu pot fi lângă mine să mă îngrijească, soarta le-a fost de aşa natură ca altcineva să le ia viaţa”, a spus Ioana Murgu, cu sufletul sfâşiat de durere.

Vizualizări: 3,431

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: