Decizie privind revenirea Cameliei Khraibani în fruntea spitalului

Administratorii Spitalului Municipal din Motru se vor întruni joi, 12 ianuarie, în ședință. Unul dintre punctele care vor fi dezbătute de membrii Consiliului de Administrație (CA) este cel privind revenirea Cameliei Khraibani în funcția de manager al unității spitalicești.

Camelia Khraibani era social-democrată atunci când a fost numită la conducerea spitalului, dar între timp s-a certat cu PSD şi a plecat la PRU. Schimbarea culorii politice pare să-i afecteze parcursul profesional.

Khraibani ar mai avea de efectuat aproape un an din mandatul de manager care i-a fost suspendat în 2012 atunci când a fost aleasă deputat în Parlamentul României. Khraibani ar vrea să revină pe post mai ales că nu a reușit să obțină un nou mandat de parlamentar după ce a candidat din partea PRU la Constanța, însă juriștii primăriei spun că nu are acest drept. Primarul din Motru, Gigel Jianu, a explicat și de ce. "Juriștii consideră că mandatul a încetat, avocații dumneaei consideră că nu a încetat. Juriștii spun că odată ce intri într-o demnitate publică, contractul de muncă ți se suspendă pe perioada în care desfăşori activitatea și la finalul mandatului te întorci la vechiul loc de muncă. Acum sunt interpretări, în sensul că nu este un contract de muncă, este vorba de un contract de management. Și nu se aplică", a declarat Gigel Jianu, primarul din Motru.

Din CA fac parte: un reprezentant al primăriei Motru, doi consilieri locali și doi reprezentanţi ai Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj. În momentul de față, unitatea spitalicească de la Motru este condusă interimar de medicul Alin Efrim, fostul director medical.

Vizualizări: 3,680

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: