Defrișări contestate într-o localitate din Gorj

Mai mulți localnici din Bumbești Jiu acuză faptul că se defrișează masiv o pădure din apropierea locuințelor acestora. Oamenii au făcut și fotografii cu lemnele puse la pământ, afirmând că nu este posibil să se taie așa în masă.

Președintele Ocolului Silvic Parângul Mic din Bumbești-Jiu, Marcel Dumitrescu,  spune că nu este vorba despre o defrișare masivă așa cum spun cetățenii, ci despre un procedeu de amenajament care poartă denumirea de tăiere de crâng de salcâm.

”Este o tăiere de crâng de salcâm. Este autorizată, totul este legat. Este vorba despre un amenajament silvic, tăiere de crâng. Lemnele vor ajunge către membrii obștii. Așa este tehnica la crâng, se taie toți arborii pentru că ei se regenerează prin lăstărire. Au ajuns la o vârstă la care trebuie exploatați pentru regenerare. Lucrările prevăzute în amenajamentul silvic sunt obligatorii de executat”, a spus Dumitrescu.

Inclusiv președintele obștii din Bumbești Jiu, Firizoiu Ion, spune că așa prevede amenajamentul și că nu se face abatere de la lege.

Galerie foto



Vizualizări: 5,372

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: