Diferenţe mici între calificaţi şi necalificaţi la CE Oltenia

Creşterea salariului minim brut la 1900 de lei a făcut ca diferenţele salariale dintre personalul calificat şi cel mai slab calificat sau chiar necalificat din Complexul Energetic Oltenia să fie foarte mici.

Ion Ruşeţ, consilier al directorului general al CEO, a spus că remedierea acestei situaţii este avută în vedere la negocierea Contractului Colectiv de Muncă din această perioadă. „Diferenţa dintre maşinist şi excavatorist, de exemplu, a devenit foarte mică. Acum lucrăm la o ierarhizare între meseriile fără calificare şi cele cu calificare, cele cu calificare care necesită autorizări speciale sau cele de coordonare”, a spus Ruşeţ la un post de televiziune.

Ruşeţ a recunoscut că sunt nemulţumiri după acordările de clase din luna februarie. „Există nemulţumiri la nivelul de bază, am impresia că dialogul a avut de suferit la acest nivel. Nemulţumirile sunt legate de faptul că unii dintre salariaţi au avut creşteri mici la salariu, unii au avut creşteri mari, în majoritatea cazurilor justificate. Au fost şi creşteri de câteva sute de lei acolo unde a fost schimbat locul de muncă. Poate a existat şi un subiectivism care în momentul de faţă nu a putut fi depistat. Primim sesizări, sunt verificate, acolo unde au fost găsite nereguli au fost dispuse măsuri pentru îndreptare”, a mai spus Ion Ruşeţ.

Acesta spune că nu liderii de sindicat sunt vinovaţi, ci directorii care au aprobat propunerile lor, acolo unde nu au fost întemeiate. „Directorii de subunităţi au fost chemaţi la sediu şi li s-a atras atenţia asupra acestor lucruri. Ne dorim să le evităm la viitoarele majorări. Dacă au fost greşeli, vinovaţi sunt directorii, nu liderii de sindicali”, a explicat consilierul directorului Boza.

 Zece mii de salarii majorate

În prima etapă a procesului de armonizare a salariilor au beneficiat de majorări un număr de peste 10.000 de salariaţi, reprezentând un efort financiar din partea companiei de aproximativ 25 milioane lei, a anunţat CE Oltenia.

Conducerea companiei a comentat faptul că mulţi salariaţi sunt nemulţumiţi: „Este regretabil faptul că, deşi rezultatele dialogului purtat între administraţie şi sindicate, pe parcursul ultimului an, s-au concretizat într-o serie de beneficii financiare acordate salariaţilor pentru prima dată de la înfiinţarea CE Oltenia, există încă nemulţumiri în rândul acestora”, arată CE Oltenia, care menţionează că la 1 aprilie are loc a doua etapă de armonizare salarială.

Vizualizări: 3,948

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: