Doar patru oameni de afaceri la întâlnirea cu ambasadorul Poloniei

Ambasadorul Poloniei în România, Marcin Wilczek, s-a aflat joi în județul Gorj unde avea programată o întâlnire cu oamenii de afaceri din județ. Întâlnirea a avut loc în Sala Maură a Instituției Prefectului, însă la aceasta au participat doar câțiva afaceriști și autoritățile locale. Diplomatul a precizat că investitorii polonezi au afaceri în România de circa 500 de milioane de euro. 

 Ambasadorul Poloniei, Marcin Wilczek, a declarat joi că a profitat de vizita în Gorj pentru a merge și la mormintele soldaților polonezi din Cimitirul Eroilor. Diplomatul le-a mulțumit gorjenilor pentru prietenie și ospitalitate, dar a amintit și de colaborările cu țara noastră pe plan economic. ”România este o țară cu cea mai mare rată de creștere din Uniunea Europeană, și Polonia este o țară cu creștere economică, nu atât de mare însă este susținută. Asta înseamnă că există posibilități de colaborare și am aflat de la oamenii cu care am discutat că se crează legături cu companiile poloneze pentru a vinde și a produce bunuri făcute în Polonia”, a spus Marcin Wilczek, ambasadorul Poloniei în România. Oamenii de afaceri au cam lipsit, fiind prezenți doar Viorel David – directorul general de la Artego, Sorin Boza de la CE Oltenia și alți doi afaceriști locali.

Autoritățile județene nu au prea avut cuvinte să explice lipsa acestora. ”Nu a fost vorba de o invitație lansată agenților economic de la nivelul județului Gorj, a fost vorba de o invitație pe care am făcut-o Camerei de Comerț și Industrie Gorj și conducerii Complexului Energetic Oltenia. În afară de acești invitați, am mai beneficiat de prezența reprezentanților a două firme private care au solicitat participarea la întâlnirea cu Excelența Sa, domnul ambasador”, a spus Ciprian Florescu, vicepreședintele Consiliului Județean Gorj. 

Vizualizări: 522

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: