„Doina Gorjului”, ultima cântare pentru Nicolae Mischie

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, Nicolae Mischie, a fost înmormântat sâmbătă în Cimitirul Municipal din Târgu Jiu. Orchestra de la „Doina Gorjului”, ansamblu pe care l-a susţinut de-a lungul anilor, i-a cântat înainte de plecarea cortegiului funerar de la Palatul Administrativ spre cimitir.

Nicolae Mischie a murit pe 15 aprilie într-un spital din Bucureşti, la vârsta de 73 de ani. Familia a decis ca înmormântarea să aibă loc după şase zile, pentru a lăsa timp celor care au vrut să îşi ia rămas bun. Sicriul cu trupul neînsufleţit a fost depus pentru 24 de ore la Palatul Administrativ, acolo unde Nicolae Mischie a lucrat ani buni ca preşedinte al Consiliului Judeţean. Sute de gorjeni au trecut pe acolo pentru a-şi lua rămas bun, Palatul Administrativ fiind înconjurat de coroane funerare.

Sâmbătă, la plecarea pe ultimul drum, alături de Nicolae Mischie a fost orchestra de la „Doina Gorjului”, pentru o ultimă cântare. Dansatorii ansamblului, îmbrăcaţi în costume populare, au flancat sicriul.

Nicolae Mischie a fost condus pe ultimul drum de familie, prieteni, de foştii colegi din PSD. Cei care au dorit au lăsat mesaje în cartea de condoleanţe.

Nicolae Mischie a fost căsătorit cu medicul Sanda Mischie, având împreună doi copii, Alexandru Mischie - medic în Franţa şi Ioana Mischie - regizor de film.

Galerie foto



Vizualizări: 2,382

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: