Donație de aproximativ 100.000 de euro pentru un liceu din Gorj

Autoritățile locale din comuna Stoina așteaptă să primească o donație de aproximativ 100.000 de euro de la firma OMV Petrom pentru înlocuirea acoperișului de la Liceul Tehnologic din localitate. Pe lângă acești bani, tot pentru unitate de învățământ liceal a fost alocată suma de 1.900.000 de lei prin PNRR.

Lucrările la acoperișul unității de învățământ vor începe imediat ce suma donată de firma care desfășoară activități pe raza comunei Stoina, va ajunge în conturile primăriei. 

"Liceul Tehnologic va intra în reabilitare. O să începem în primă fază cu acoperișul. De la bugetul local nu am fi putut realiza această investiție, dar am reușit să obținem de la OMV Petrom o donație de aproximativ 100.000 de euro. În momentul în care ne virează bani pe apucăm de treabă. Era o necesitate înlocuirea acoperișului”, a precizat primarul Laurențiu Anghel.

Lucrările la această unitate de învățământ vor continua și cu o reabilitare energetică prin PNRR. "Liceul va fi reabilitat și energetic. Se vor înlocui pardoselile, ferestrele și ușile, se vor face termo sisteme exterioare și de asemenea se va schimba toate instalația electrică dar și termică. Investiția aceasta ajunge la aproximativ 1.900.000 de lei”, a mai adăugat primarul din Stoina.

Vizualizări: 1,330

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: