Cum să conservi cel mai bine ardeiul gras pentru umplut!

Ardeii grași pot fi conservați pentru umplut în diverse feluri: în sare, la congelator, în saramură sau în oțet. Dar cea mai bună variantă este conservarea acestora în saramură.
Curăță de semințe câți ardei ai nevoie și pune-i la fiert în apă cu sare. Opărește-i câteva minute, apoi lasă-i la scurs. Este foarte important să nu aibă deloc apă, pentru a fi conservați ca la carte.
Pune ardeii cu gura în jos pe șervețele absorbante și lasă-i să se scurgă câteva ore. Apoi, pune-i unul în altul și presară-i cu multă sare de murături.
Așează-i în borcane sau în cutii din plastic, acoperă-i cu sare, iar, înainte de a-i folosi pentru umplut, pune-i în apă rece la desărat.
Ardeii conservați astfel rezistă mai bine de un an.
Pentru a-i pune la congelator curăță ardeii, opărește-i în apă cu sare și lasă-i la scurs. Așează-i unul în altul și pune-i în pungi care se închid perfect. Dacă ai posibilitatea, poți, chiar, să videzi pungile. Păstrează ardeii la congelator timp de șase luni.
Vizualizări: 238
Distribuie Trimite pe WhatsApp