Déjà vu! Pandurii-Steaua se încheie din nou remiză

Ca două echipe europene care se respectă, Pandurii şi Steaua au oferit unul dintre cele mai frumoase meciuri ale sezonului. Scenariul a fost aproape identic cu cel de anul trecut. Pandurii au dominat o repriză, Steaua pe cealaltă şi s-a încheiat egal.

Pandurii Târgu Jiu – Steaua București 1-1 (1-0), Stadion „Municipal”, Târgu Jiu, spectatori: 6.000

Au marcat: Eric (min. 27) / Szukala (49’)

Pandurii: Mingote – Ungurușan, Christou, Rada, Momcilovic – Anton, Breeveld – Buleică (min. 77, Ciucur), Distefano, Nicoară (85’ Sipo) – Eric (69’ Alex dos Santos). Antrenor: Cristi Pustai.

Steaua: Tătărușanu – Georgievski (46’ Chipciu), Gardoș, Szukala, Latovlevici – Bourceanu, Prepeliță (63’ Neagu) – Adi Popa, Stanciu (46’ Iancu), Tănase – Kapetanos. Antrenor: Laurențiu Reghecampf.

Cartonașe galbene: Georgievski (min. 26), Gardoș (29’), Szukala (38’), Prepeliță (52’), Chipciu (67’), Tănase (88’)

Arbitri: Radu Petrescu – Cristian Nica, Valentin Avram.

Pentru al cincilea an la rând, Pandurii şi Steaua au remizat pe terenul gorjenilor. Acum a fost 1-1 după golurile lui Eric şi Szukala.

Şi-au împărţit reprizele

Pandurii şi Steaua, singurele reprezentante ale României rămase în cupele europene, au încercat să-şi respecte şi statutul, de vicecampioană, respectiv campioană. A ieşit un meci alert, pe contre, cu ocazii şi greşeli de ambele părţi şi cu un rezultat de egalitate pe care îl anticipam înaintea meciului. Steaua a început în forţă la Tg-Jiu, dar ocaziile şi mai apoi golul au venit la poarta lui Tătăruşanu. Portarul de naţională al Stelei a ieşit aiurea să respingă o minge la marginea careului iar Eric l-a lobat elegant pentru 1-0. Din acel moment şi până la pauză, o singură echipă a fost pe teren, Pandurii. Golul doi nu a mai venit însă pentru că Buleică şi mai ales Distefano au ratat din poziţii favorabile, ultimul singur cu Tătăruşanu. Ca şi anul trecut, Reghe a făcut două schimbări la pauză care au schimbat balanţa. Chipciu şi Iancu au intrat în locul lui Georgievski şi Stanciu, „mâini moarte” în prima parte. Golul de 1-1 a venit din fază fixă, Szukala reluând imperial cu capul din câţiva metri după un corner la care Mingote a uitat să iasă iar fundaşii centrali au făcut marcaj aproximativ. Steliştii au simţi miros de „sânge” şi au continuat să atace, dar „Dodel” Tănase şi-a continuat forma foarte slabă de la naţională. Buleică a fost la fel de neinspirat. Putea să-i lase mingea lui Eric pentru un gol sigur, dar a preferat să încerce un şut iar Tătăruşanu a respins. Mingote şi-a reparat greşeala de la gol printr-un reflex uimitor la lovitura liberă a lui Iancu. Tănase a mai avut 2 şanse mari dar le-a irosit cu nonşalanţă. Pandurii erau cât pe aci să retrăiască pe final coşmarul din meciurile cu Vaslui sau Fiorentina, dar soarta nu le-a mai fost potrivnică. Egalul a fost echitabil după ce ambele echipe au controlat câte o repriză.

În zodia remizei

Devine deja un obicei ca pandurii şi steliştii să se întâlnească pe terenul gorjenilor şi rezultatul final să fie „X”. Remiza de sâmbătă a fost a cincea la rând, patru dintre ele având loc la Tg-Jiu şi una la Severin în 2011. Practic, Steaua nu a mai bătut Pandurii în deplasare din martie 2008, de la acel 0-1 cu golul lui Ov. Petre. Ultimul succes al gorjenilor datează din aprilie 2009, 2-0 prin dubla brazilianului Tremonti. După acest ultim egal, pandurii rămân la 3 puncte în spatele Stelei, dar roş-albaştrii mai au de jucat cele 3 restanţe.

5 – este numărul egalurilor consecutive dintre Pandurii şi Steaua pe terenul gorjenilor: de 3 ori a fost 1-1 şi de două ori 0-0

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: