Elicopterul SMURD, chemat să salveze un turist căzut pe munte

Intervenție de salvare dificilă în Vâlcea. Salvamontiștii au fost solicitați să acorde primul ajutor și să recupereze un turist căzut pe munte, în masivul Cozia. În sprijinul lor, a fost solicitat și un elicopter SMURD. 

"Acțiune în derulare a salvamontistilor din cadrul serviciului Salvamont Vâlcea si Salvamont Brezoi pentru acordarea primului ajutor medical și recuperarea unei persoane cazuta intr-o zona de abrupt a vârfului Durfuc din masivul Cozia. Un elicopter SMURD-IGAV a fost alocat pentru a asigura suport aero la recuperare și transport către o unitate medicală de specialitate", a anunțat Salvamont. 

"Astăzi, în jurul orei 18.15, angajații din cadrul ISU Vâlcea au fost solicitați pentru salvarea unui bărbat cu vârsta de aproximativ 35 de ani, căzut in gol de la înălțime, in zona Vârfului Cozia, punctul Bulz. 

La fața locului s-a deplasat un echipaj SMURD, o autospecialande pentru teren accidentat, o echipa de la SALVAMONT Vâlcea și o ambulanță SAJ cu medic. La fața locului a fost solicitat și un elicopter SMURD dotat cu troliu, terenul fiind foarte accidentat.

Potrivit spuselor apelantului, persoana accidentată prezenta fractura de femur și multiple traumatisme rezultate în urma căderii.

Persoana a fost găsită constienta. În jurul orei 20.00, echipa de salvare a reușit să ajunga la locul accidentului sa stabilizeze și sa imobilizeze victima pe targa, după care au început operațiunea de extragere, preluarea de către elicopter și transportarea ranitului la spital pentru îngrijiri și investigații suplimentare. 

Bărbatul rănit a fost coborât cu elicopterul pe stadionul din orasul Brezoi, de unde a fost preluat de ambulanța SAJ cu medic", a anunțat ISU Vâlcea. 

Galerie foto





Vizualizări: 1,457

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: