Bărbatul înecat, plâns de locuitorii din comuna sa

Bărbatul din Bălești, care și-a pierdut viața la o piscină din Târgu Jiu este plâns de o comună întreagă. Mădălin era cu un prieten la piscină când, inexplicabil, aproape de mal, i s-ar fi făcut rău și s-a dus la fundul piscinei. Totul s-a întâmplat în văzul mai multor clienți care credeau că bărbatul înoată. O femeie a alertat salvamarii și oamenii din jur când și-a dat seama că bărbatul era de mai bine de trei minute bune pe fundul piscinei.

În Bălești, Mădălin este plâns de întreaga comunitate. "Este regretabil. Era un băiat deosebit. Este de la noi din comună, din Tămășești. E inexplicabil ce s-a întâmplat. Tuturor ne pare rău. O tragedie", a spus și primarul din Bălești, Mădălin Ungureanu.

"Eu îl știu pe Mădălin de când era copil. A fost un băiat foarte cuminte și muncitor. Am fost coleg cu tatăl lui, îl știu și pe el de când era mic. Nu știu să fi avut vreo problemă de sănătate pentru că îl vedeam mereu muncind. Nu l-am auzit să se plângă de ceva", a spus un vecin.

Mădălin, mort pe fundul piscinei, distracție în jur

Medicii legiști vor stabili exact cauza decesului. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Mădălin avea 40 de ani. Era receptioner la un hotel din Târgu Jiu. Era cu un prieten la piscină. S-a înecat în plină zi fără să observe cineva. După aproape trei minute cât a stat pe fundul piscinei, o femeie a alertat salvamarii. Crezuse că bărbatul înota. În realitate, el își pierduse deja cunoștința. A fost scos din apă și resuscitat, dar în zadar. "Au găsit pacientul scos din apă. Asupra lui, o persoană din cele care erau la piscină începuse manevrele de resuscitare și colegii mei au aplicat măsurile de suport vital avansat pentru aproape o oră. O condiție destul de dificilă de a resuscita în soare chiar pe marginea piscinei. A mai fost trimisă o ambulanță", a declarat medicul Claudiu Constantinescu, de la Serviciul Județean de Ambulanță Gorj.

Sute de oameni erau la piscină în acele momente, dar nimeni nu și-a dat seama de tragedie. "Am fost la momentul respectiv acolo. Am avut patru oameni care se plimbau pe piscină, care practic au stat fie pe pod, fie pe lângă, dar din păcate, nimeni nu l-a văzut. Am fost de față când l-au scos, oamenii noștri au intervenit destul de repede, în momentul în care persoana care se afla lângă a observat bărbatul în apă ne-a alertat. Am încercat să acordăm primul ajutor și am făcut tot ce am putut până în momentul în care salvarea a venit la noi. Era de ceva timp în apă, am urmărit. A înotat, stătea în apă, a mers dintr-o parte în alta a piscinei și, în momentul în care a ajuns spre final, când am analizat în amănunt situația, am văzut cum pur și simplu s-a lăsat la fund fără să schițeze nimic", a spus Claudiu Popescu, reprezentant al complexului unde s-a produs tragedia.

"Nu l-a observat nimeni pentru că nu s-a înecat, nu a cerut ajutor, nu a dat din mâini, s-a lăsat la fund și acolo a rămas. Bănuiesc că cei care l-au văzut au considerat că e ceva normal, că înoată", a mai spus Popescu, la Observator Antena 1.

Galerie foto


Vizualizări: 17,146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: