Expoziţia "Comorile Olteniei de sub munte", la UCB

Unversitatea ”Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu găzduieşte vineri, 26 mai 2023, începând cu ora 17:00, vernisajul expoziţiei şi prezentarea catalogului ”Comorile Olteniei de sub munte”, din cadrul proiectului Romania Student Tour - program naţional de redescoperire şi promovare a valorilor patrimoniului natural şi cultural.

Evenimentul se înscrie în suita de manifestări Târgu Jiu - Capitala Tineretului din România 2023.


Oltenia de sub munte, un loc de o frumusețe naturală extraordinară, se întinde de-a lungul marelui drum ce traversa Țara Românească, de la Râmnicu Vâlcea, spre Târgu-Jiu și Severin, trecând prin Ocnele Mari, Hurezi, Polovragi, Novaci, Tismana și Baia de Aramă, și este străjuit la nord de Munții Căpățânii, Parâng și Retezat-Godeanu. Aici se găsesc rezervații naturale, chei, peșteri, trasee montane, mănăstiri însemnate, schituri și biserici vechi, cule boierești, fiind o adevărată comoară arhitecturală și spirituală ... (din prefața catalogului).

  

În cadrul evenimentului, va fi prezentat și filmul ”Descoperirea Naturii în Gorjul montan”.

 
Evenimentul este organizat de Universitatea Constantin Brâncuși din Târgu Jiu, Casa de Cultură a Studenților București și Târgu Jiu - Capitala Tineretului din România 2023.

Vizualizări: 694

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: