Expoziţie dedicată lui Brâncuşi, la Bruxelles

România va prezenta circa 250 de evenimente culturale de top la Festivalul Internaţional de Arte 'EUTOPALIA 2019', care se va deschide pe 1 octombrie, la Bruxelles, cu o expoziţie dedicată lui Constantin Brâncuşi.

Expoziţia dedicată lui Brâncuşi cuprinde lucrări precum 'Muza adormită', 'Sărutul' şi va putea fi vizitată până pe 12 ianuarie 2020.

Printre evenimentele prezentate în cadrul EUROPALIA se mai numără expoziţiile 'Dacia Felix- Trecutul glorios al României', care va fi prezentată la Tongeren, 'Rădăcini. Civilizaţiile de la Dunărea de Jos', la Liege, spectacole de teatru, precum 'Prinţesa deocheată', spectacole de dans contemporan, muzică - concerte susţinute între alţii de Angela Gheorghiu, ansamblul SoNoRo, dirijorul Cristian Măcelaru, care va dirija Orchestra naţională a Belgiei, Milan W. şi un ansamblu de tulnicărese, un workshop de ţambal ţinut de Marius Mihalache în Gent şi Bruxelles.

De asemenea, vor fi prezentate mai multe proiecte de arte vizuale şi literatură şi vor fi prezentate peste 100 de filme. Pentru prima oară va fi prezentată o expoziţie de film care va fi compusă din 12 instalaţii video.

Vizualizări: 1,483

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: