Vineri e noaptea cercetătorilor. Ce se întâmplă la Bumbești Jiu

Vineri, 27 septembrie, ora 17:30, are loc festivitatea de deschidere a anului școlar 2019-2020 la Clubul Copiilor din Bumbești-Jiu. În continuarea serii, în vecinătatea Clubul Copiilor își deschide porțile evenimentul ”Noaptea Cercetătorilor Europeni 2019”.

Noaptea Cercetătorilor Europeni 2019 este parte a celei de-a cincea ediții a seriei pan-europene European Researchers Night, celebrată simultan în 350 de orașe din Europa.

Organizatori locali, Inspectoratul Școlar Județean Gorj, Astroclubul SARM-Gorj, Colegiul ”Mihai Viteazul”, Școala Gimnazială Nr. 1 și Clubul Elevilor din Bumbești-Jiu, Școala Gimnazială ”Constantin Brâncuși” din Tg-Jiu și Comunitatea ”Gorjenii lui Brâncuși” îşi propun să arate copiilor, elevilor, dar și a publicului larg, ce înseamnă să fii cercetător şi cât de interesantă poate fi munca de cercetare, aducând știința în stradă.

Pentru aceasta, sunt pregătite o serie de ateliere interactive, unde curioșii pot asista și participa la o serie de experimente trăsnite, fenomene curioase și știință interactivă din următoarele domenii:

- fizică, unde se vor desfășura experimente cu magneți, conductibilitate electrică, transfer de energie, mecanica fluidelor, elasticitatea materialelor și multe altele.

- chimie, pentru care avem pregătite o serie de experimente amuzante și reacții chimice interesante.

- biologie, unde sunt pregătite o mulțime de preparate speciale, pe care le vom analiza cu ajutorul unui microscop.

- științe spațiale, atelier unde elevii pot construii machete de sateliți artificiali, să lanseze de rachete etc.

- geografie, unde curioșii pot afla cum se determină coordonatele geografice folosind sextantul; cum și de ce erup vulcanii și cum se formează craterele de impact cu meteorții care cad pe Pământ și altele.

- astronomie, domeniu dinamic, care expune participanților mostre de meteoriți; diverse instrumente astronomice; lasă micii cercetători să construiască un telescop astronomic și dă posibilitatea efectuării de observații astronomice cu diferite instrumente etc.

În cadrul acestui eveniment avem pregătite câteva concursuri și Tombolă cu premii, și multe alte surprize, anunță organizatorii.

Vizualizări: 1,463

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: