Festival-concurs pentru grupurile corale din Gorj

Cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului-concurs „Corala Gorjeană”, manifestare destinată formaţiilor corale de adulţi şi copii, are loc pe 11 decembrie, la Târgu Jiu. Scopul evenimentului este revitalizarea mişcării corale de amatori atât la nivelul şcolilor generale, cât şi al liceelor şi aşezămintelor de cultură. Evenimentul începe la ora 18:00, la Casa Armatei din Târgu Jiu. Participarea este deschisă tuturor formaţiilor corale de adulţi şi copii.

Ca şi până acum, concursul se desfăşoară pe trei secţiuni: coruri mixte mari şi de cameră, coruri pe voci egale şi grupuri corale mixte şi grupuri pe voci egale, iar repertoriul trebuie să cuprindă trei piese: o piesă din repertoriul naţional, o piesă din repertoriul internaţional şi o piesă din repertoriul sărbătorilor de iarnă.

Câştigătorii sunt desemnaţi de un juriu alcătuit din personalităţi ale culturii gorjene, iar jurizarea se va face ţinând seama de repertoriu, valoarea interpretării şi ţinuta scenică. Se vor acorda câte trei premii pentru fiecare secţiune. De asemenea, va fi acordat un premiu pentru formaţie corală nou înfiinţată, oferit de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj. Va fi şi un premiu special, oferit de Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj. (A.A.)

Vizualizări: 742

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: