”Festivalul Răciturilor” va avea și sarmale anul acesta. La Peștișani!

Festivalul sarmalelor și piftiilor va avea loc, anul acesta, pe 16 octombrie, la Peștișani, și se va desfășura începând cu ora 12 în curtea Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuși” din comună.


Bucătari pricepuți își vor expune mâncarea și un juriu va alege cele mai gustoase sarmale și piftii. Publicul va avea, de asemenea, la dispoziție standuri unde se va servi tradiționala combinație sarmale cu piftii, preparate tradiționale ce fac deliciul tuturor meselor gorjene.   

Acest festival a fost întemeiat în Gorj de Radu Ciobanu, unul dintre cei mai cunoscuți profesioniști gorjeni ai industriei ospitalității. „Festivalul Răciturilor” a fost organizat de acesta, în calitate de președinte al ANTREC Gorj, timp de 9 ediții, majoritatea dintre ele la Tismana, ultima dintre ele, ce-a de-a zecea, desfășurându-se la Peștișani în 2019, chiar în memoria sa.

”Începând cu anul acesta, Primăria comunei Peștișani completează răciturile cu sarmale, această combinație culinară fiind specifică doar zonei Gorjului, festivalul urmând a se desfășura anual, ca o atracție turistică a zonei și a județului. Evenimentul se va bucura de prezența artistului gorjean Tavi Colen care va concerta alături de formația sa și de Ema de la Zu, începând cu ora 16, iar participanții vor putea admira apoi cântecul, portul și dansul popular românesc într-un recital oferit de Ansamblul Artistic „Doina Gorjului””, anunță organizatorii.

Vizualizări: 1,799

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: