Expoziție de pictură și sculptură la Muzeul Județean

Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu (sediul din str. Geneva, nr. 8) vernisează marți, 4 octombrie, de la ora 18, expoziția personală de pictură și sculptură ”Noeme plastice”, semnată de artistul târgujian Viorel Surdoiu. Curatorul expoziției este Dorina Cioplea-Văduva.

Cu o licență în jurnalism și filosofie, Viorel Surdoiu a folosit foarte mulți ani (doar) cuvântul scris și vorbit ca metodă de exprimare, atât profesională (ca jurnalist, în emisiuni radio și în presa scrisă), cât și personală (ca poet, în volumele „Contextul desprinderii de haos”, 2011, Editura Centrului Județean Pentru Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale Gorj; „Aripi de Pământ”, 2013; Editura PIM; ”De cealaltă parte a ploii”, 2016, Editura PIM; ”Omiliile toamnei. Altminteri”, 2019, Editura EIKON, cât și în diferite antologii și reviste de specialitate). Din 2013, însă, începe să comunice public și prin culoare și formă. Expoziții pictură: Expoziţie personală ”PLANIDE” la Galeriile municipale de artă Tg-Jiu (2013); Expoziție personală la Centrul Cultural ”Jean Louis Calderon”, 2015, București; Expoziție personală METAFORmE, la Muzeul Județean Gorj “Alexandru Ştefulescu”, 2 septembrie 2015; Expoziție personală METAFORmE II, la Sala MansArta, Biblioteca Județeană ”Christian Tell” Gorj (2019).

Participări la Expoziţii de grup, ”EGOgrafia” şi în cadrul ”GorjFest”, România, Rep. Moldova şi Bulgaria, Participare la Tabăra de artă plastică ”GorjFest”. Organizator prin Biblioteca Județeană ”Christian Tell” Gorj a Taberelor de artă plastică și literatură ”Eroi pe Calea Eroilor” la Centenar, 2018 , ”Cuvânt, Lumină și Culoare” 2019, „Arte-Lit” 2021 și 2022.

Din 2015 este redactor la Biblioteca Județeană Gorj ”Cristian Tell”.

Vizualizări: 567

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: