Fetiță dată jos de șofer din microbuzul școlar, departe de casă

Situație incredibilă în comuna gorjeană Fărcășești. Șoferul microbuzului școlar a dat-o jos pe o elevă din mijlocul de transport destinat școlarilor, deranjat că fetița făcea gălăgie. Părinții copilei cer acum explicații, atât autorităților locale, cât și conducerii școlii.

Incidentul a avut loc miercuri după-amiză, pe când fata, elevă în clasa a V-a la școala din satul Valea cu Apă, se întorcea de la școală. Pentru că ar fi făcut zarvă în microbuz, șoferul ar fi dat-o jos la mai bine de 1 km de casă.

Fata trebuia să ajungă cu microbuzul școlar în satul Peșteana de Jos. Părinții copilei sunt revoltați și cer acum explicații. ”Nu știu ce s-a întâmplat la urcare în autobuz, dar nu cred eu că fetița mea a făcut un vreun gest ca să poată să o dea jos din microbuz. Știu că a dat-o jos din microbuz și mi-a venit fata acasă pe jos. A mers peste 1 km pe jos, este problema că mai sunt câini, ea e mică, și nu mi se pare corect să mi se dea fata jos din mașina școlii. Șoferul este plătit din banii noștri. Noi plătim impozite și nu cred că trebuie să facă așa ceva un șofer”, a spus Nicolae Sîrbu, tatăl fetiței.

Șoferul admite că nu a dus-o pe fată acasă, dar spune că n-are nicio vină. ”A fost o greșeală. A înțeles fata greșit. Noi facem câte două curse și ea s-a dat jos, a zis că e la a doua. S-a dat jos în curtea școlii, nu de pe drum. Nu și-a dat seama. Eu știam unde trebuie să o las. N-am dat-o jos. Copiii fac o glumă între ei și i-au spus "Dă-te jos, nu ești la cursa asta". Și fata s-a dat jos, tot în curtea școlii. Între copii e treaba. Mint părinții, au o răutate în ei”, a comentat Marian Sultănoiu, șoferul microbuzului.

Își duce soția la primărie cu microbuzul școlar?!

Părinții cred că șoferul a pus pică pe fetiță după ce le-au transmis profesorilor motivul pentru care fata întârzia mereu la școală. ”Fata cam întârzia 10 minute la școală, de dimineață. Dirigintele fetei s-a luat de ea, că de ce întârzie. La ședința cu părinții, soția i-a spus dirigintelui că din cauza microbuzului. I-a spus că așa vine șoferul cu microbuzul, pentru că trece întâi să o lase pe soția sa la primărie, unde e contabilă. Mă gândesc că poate, cumva, să se răzbune pe fată a dat-o jos”, a mai spus Nicolae Sîrbu.

Șoferul spune că nu își duce soția la primărie odată cu copiii, dar nici nu vede nimic rău în a face asta. ”Nu. Și dacă aș duce-o, are tot dreptul să se ducă cu microbuzul. Că are voie. E microbuzul primăriei. În regulament scrie că pot să meargă cadrele didactice, cadrele primăriei, oricine. Nu facem treaba asta”, a reacționat Marian Sultănoiu.

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Gorj se dezice de astfel de fapte și anunță demararea unui control la Fărcășești. ”Nu e normal să dai un copil jos din microbuz. Putea să informeze conducerea școlii, să sune directorul. Șoferul e angajatul primarului, eu nu am ce să îi fac. Nu este atributul învățământului să aducem copiii la școală. O să trimit un inspector școlar, să verifice”, a declarat Ion Ișfan, inspectorul general al ISJ Gorj.

Școala din Valea cu Apă este arondată Liceului din Roșia Jiu.

Vizualizări: 10,318

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: