Firme bune de plată după un control al poliției

Polițiștii din Târgu Jiu, cu sprijinul specialiştilor din cadrul Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea şi Ocolului Silvic Târgu Jiu, au marți acţionat pentru depistarea persoanelor care desfăşoară activităţi de comerţ cu material lemnos, fără a respecta legislaţia în domeniul silvic, aplicând sancţiunii de 10.000 lei, confiscând valoric 47 mc material lemnos.

"Cu această ocazie, poliţiştii au efectuat un control la un depozit de material lemnos, de pe raza municipiului Târgu Jiu, stabilindu-se că în gestiune există o diferență între stocul scriptic și cel faptic, de aproximativ 43  mc material lemnos. Totodată, s-a stabilit că nu au fost respectate prevederile legale privind modul de completare al avizelor de însoţire a materialului lemnos", arată IPJ Gorj.

Poliţiştii au dispus plata contravalorii cantităţii de material lemnos neevidenţiat în gestiune, în valoare de peste 27.000 lei, fiind aplicate şi 2 sancțiuni contravenționale, în valoare de 5.000 lei, conform Legii 171/2010 republicată, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

De asemenea, un alt control a fost efectuat la un depozit de pe raza comunei Peștișani, stabilindu-se că în gestiune există o diferență între stocul scriptic și cel faptic de peste 4 mc material lemnos, de esență fag.

Poliţiştii au dispus plata contravalorii cantităţii de material lemnos neevidenţiat în gestiune, în valoare de aproximativ 700 lei, fiind aplicate 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 5000 lei, conform Legii 171/2010 republicată, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

Vizualizări: 2,162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: