Fost sediu CEZ, preluat de primărie și transformat în bloc de locuințe

Autoritățile locale din comuna Jupânești sunt în procedura de preluare a unei clădiri care aparține CEZ, societate care a acumulat datorii de peste 1.000.000 de lei pentru neplata impozitelor și taxelor locale. Această clădire va fi transformată în locuințe sociale pentru tinerii din comună.

Clădirea cu pricina se află în satul Vierșani. ”Am demarat procedura să intrăm în posesia sediului CEZ, de fapt este un bloc și au acumulat datorii la noi de peste 1.000.000 de lei. Suntem cu ei în discuții și să vedem dacă este nevoie să le mai dăm noi vreo sumă de bani sau ne încadrăm în valoare. Aceste datorii provin din neplata taxelor și impozitelor locale. Avem foarte mulți tineri care nu au o locuință a lor și de aceea acest bloc îl vom transforma în locuințe sociale”, a declarat primarul Ion Gârniceanu.

Autoritățile locale din Jupânești au primit și o  finanțare prin PNRR pentru realizarea unui bloc de locuințe. ”Așteptăm să semnăm contractul pentru realizarea unui bloc de locuințe sociale în cătunul Rogojina, care aparține de satul Vierșani. Avem acolo o școală dezafectată, care nu mai funcționează de mai bine de 20 de ani și care va fi demolată”, a mai spus edilul din Jupânești.

Autoritățile locale spun că acest bloc va avea șase apartamente și în localitate sunt preoți, polițiști și profesori care fac naveta și care vor primi cel mai probabil o locuință în blocul care se va construi prin PNRR.

Vizualizări: 2,973

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: