Gânduri pentru un parc industrial la Ţânţăreni

Primăriţa din Ţânţăreni vrea să construiască la ea în localitate un parc industrial, intrând astfel în concurenţă directă cu oraşul Turceni. Maria Vasilescu afirmă că ideea i-a venit după ce a aflat de la primarul din localitatea sibiană Şura Mică despre avantajele înfiinţării unui astfel de parc. Cel mai mare avantaj îl reprezintă fondurile care vin la bugetul local odată cu punerea în valoare a investiţiei. Vasilescu afirmă că vrea să meargă zilele acestea la Şura Mică pentru a vedea la faţa locului ce trebuie să facă pentru a înfiinţa un parc industrial. Ea a discutat despre demersul respectiv şi cu Ion Călinoiu, mai ales că are nevoie de sprijinul Consiliului Judeţean. Primăriţa şi-a dat seama că nu are reţea de gaze pe care să o pună la dispoziţia potenţialilor investitori, dar spune că tot nu vrea să renunţe la idee, după ce a aflat că primăria din Şura Mică primeşte anual din taxele şi impozitele achitate de firmele ce activează în parcul industrial peste 10 milioane de lei.
 "Oş fi eu de la PSD, dar cel de la Şura Mică e de la PDL şi mi-e bun prieten şi am vorbit cu el despre parcul industrial şi de asta am decis să mă duc până acolo să văd cum e cu asta şi apoi să încerc să fac şi eu unul la Ţânţăreni. Mi-a spus clar că el nu are probleme cu banii la buget. Îi intră 100 de miliarde pe an în mod sigur, nu depinde de unii sau de alţii, are şi locuri de muncă. E drept că e lângă Sibiu, dar şi eu sunt lângă Craiova, nu văd de ce să nu încerc şi aşa ceva", spune primăriţa care înaintea alegerilor de anul trecut se lăuda că a rezolvat toate problemele prin comună şi că în mandatul acesta nu o să mai prea aibă ce să facă.
 Un demers similar a iniţiat recent şi Primăria Turceni, după ce edilul Ilie Iordache a realizat oportunităţile pe care le prezintă deschiderea investiţiei Ford la Craiova. Primarul a făcut deja primii paşi pentru a înfiinţa parcul, deşi la început avea impresia că nu se prea merită un asemenea efort, cel care l-a bătut la cap să nu renunţe fiind Claudiu Preoteasa, vicepreşedinte, încă, la Agenţia Română de Investiţii Străine
 


Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: