Gemenele de la „Doina Gorjului“

Două adolescente din Târgu Jiu, surori gemene, împărtăşesc aceeaşi pasiune pentru dans. Diana Lorena şi Flavia Iuliana sunt gemenele de la Ansamblul Profesionist Doina Gorjului-Juniori. Surorile Barbu au 17 ani şi sunt eleve în clasa a XI-a, la Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” din municipiul Târgu Jiu.

Tinerele au vorbit despre pasiunea lor comună pentru dans pentru paginaolteniei.ro. „Relaţia noastră este una foarte strânsă din prisma faptului că suntem gemene. Ne-am născut cu aceleaşi pasiuni şi dorinţe, ne-am ajutat mereu, în viaţă sfătuindu-ne şi luând decizii împreună. Toate stările noastre, ca surori gemene, se transmit de la una la alta, fie că e vorba de tristeţe, dureri sau bucurii, noi le trăim reciproc”, a spus Flavia.

Lorena a spus că li s-a întâmplat să fie confundate: „Da, sunt situaţii în care suntem confundate, ni s-a întâmplat acest lucru şi din partea colegilor şi a profesorilor, la şcoală, dar acest lucru nu ne deranjează”.

Pasiunea pentru dans şi-au descoperit-o de mici, de când frecventau Palatul Copiilor din Târgu Jiu. „Prin dans putem să ne exprimăm, să comunicăm, putem să arătăm lumii ce ştim să facem mai frumos. Într-un cuvânt, muzica şi dansul pentru noi sunt pasiunea cea mai mare”, a spus Lorena.

Flavia a explicat de ce au ales dansurile populare. „Tradiţiile populare sunt transmise din generaţie în generaţie, ele ne definesc pe noi ca popor, oferindu-ne identitate. Pentru un dansator profesionist, tradiţiile populare sunt cartea lui de vizită, el adună în paşii de dans toate zonele folclorice tradiţionale din ţara noastră”, a spus Flavia pentru Pagina Olteniei.

Vizualizări: 2,746

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: