Gigel Capotă, pârât de medici. Cum se apără directorul!

Sindicatul SANITAS solicită demiterea lui Gigel Capotă din fruntea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. Liderul filialei municipale susţine că managerul unităţii medicale ar intimida şi hărţui medicii. În plus, Capotă ar fi acordat sporuri după bunul plac pentru anumite cadre medicale. În faţa acestor acuzaţii, directorul se declară nevinovat.

Ramona Nucu, preşedintele SANITAS Târgu Jiu, a fost cea care a transmis Consiliului Judeţean Gorj o adresă prin care solicită demiterea lui Gigel Capotă. Aceasta susţine că directorul are o „atitudine ameninţătoare, de hărţuire şi intimidare la adresa personalului medical şi a împărţit sporuri discreţionar”.

„Am aplicat legea referitor la salariile care s-au acordat pe luna martie. Îmi reproşez exprimarea nefericită. Am hotărât ca niciun salariat să nu înregistreze pierderi faţă de luna februarie. Dacă au fost greşeli, ne-am asumat. Se remediază. Eu cred că se va reglementa totul. Şedinţa Comitetului Director este înregistrată audio. S-a votat acel regulament de sporuri. În unanimitate, Comitetul a aprobat acel regulament. În nicio unitate, nu îşi permite nimeni să semneze sporuri preferenţiale Nu este niciun conflict între mine şi domnul Valentin Popa (n.r. liderul SANITAS Gorj)”, a fost răspunsul lui Gigel Capotă.

Acuzat că ar duce muncă de lămurire cu doctorii şi asistentele să părăsească sindicatul lui Valentin Popa, directorul spitalului spune că nu are nicio implicare, iar angajaţii sunt liberi să aleagă sindicatul din care să facă parte. Gigel Capotă neagă şi faptul că s-ar purta urât cu medicii. „Afirm cu toată responsabilitatea că pentru mine, ca manager al spitalului, notorietatea este dată de numele medicilor. Nu am vorbit de rău niciodată un medic. Nu le vorbesc urât. Din contră. Eu, cu medicii, am discuţii în permanenţă”, a dat asigurări directorul spitalului.

CJ face „o analiză”

Oficialii Consiliului Judeţean Gorj spun că vor avea noi discuţii cu medicii şi managerul interimar pentru a aplana un eventual conflict. „Vom avea o discuţie şi un dialog cu sindicatul, cu managerul spitalului. Vom face o analiză. Este, până la urmă, o stare de fapt, vizavi de aplicarea regulamentului şi a legii salarizării. Am plecat de la principiul ca salariaţii să nu piardă la venituri pentru luna martie”, a explicat Ninel Muja, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Vizualizări: 3,240

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: