Gorjenii care pleacă la hramul Sfintei Parascheva, întorși din drum

Gorjenii credincioși care și-au făcut planul pentru a merge la hramul Sfintei Parascheva, de la Iași, nu vor mai avea ocazia să facă acest lucru. Din cauza numărului mare de infectări cu coronavirus de la nivel național, enoriașii din alte localități nu mai au voie să participe la acest eveniment religios.

Decizia s-a luat la nivel național, iar românii care mergeau an de an la Iași pentru a participa la una dintre cele mai mari sărbători religioase de data aceasta vor trebui să-și anuleze planurile. Cei care nu țin cont de aceste restricții vor fi întorși din drum, transmit reprezentanții Prefecturii Gorj.

”Din păcate, veștile nu sunt tocmai bune pentru cei care și-au făcut planul să meargă la hramul Sfintei Parascheva de la Iași. Nu vorbim doar de gorjeni, această decizie s-a luat la nivel național. La sărbătorile religioase nu pot parcipa decât credincioșii din localitatea respectivă. Așadar, le transmitem gorjenilor care și-au făcut planul să plece la Iași că, în cazul în care vor merge la drum, vor fi întorși”, transmite Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj.

Sărbătoarea va fi pe data de 14 octombrie.

Vizualizări: 1,398

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: