Greva foamei la CE Oltenia. „De 12 ani am acelaşi salariu”

Un salariat al Complexului Energetic Oltenia, de la Cariera Rovinari, a intrat luni, 14 mai, în greva foamei, în faţa sediului companiei de la Târgu Jiu. Mihai Nanu, sudor de meserie, a recurs la această formă de protest, nemulţumit de modul în care a fost făcută armonizarea salarială. Angajatul CE Oltenia cere clasa maximă de pe grilă şi ameninţă că îşi va căuta dreptatea în instanţă.

Mihai Nanu lucrează în minerit de circa trei decenii. Bărbatul spune că s-a îmbolnăvit din cauza condiţiilor grele de la locul de muncă. Compania a tot concediat colectiv în ultimii ani, iar cei rămaşi au fost siliţi să muncească mai mult, în condiţiile în care salariul le-a rămas acelaşi. Omul spera ca activitatea să-i fie răsplătită la armonizările salariale care s-au făcut în acest an. A primit două clase în luna februarie, ajungând la clasa de salarizare 29, dar şi-a pus mari speranţe în a doua etapă de armonizare. În luna aprilie, a mai primit încă două clase. Nanu a refuzat să semneze actul adiţional, aşa că a pierdut şi acele clase.

„Sunt supărat pentru că de 12 ani am acelaşi salariu, nu am primit decât două clase în februarie, care nu cresc cu nimic mai mult salariul pe care îl aveam anterior. La mizeria care s-a făcut, în aprilie mi s-au mai dat 2 clase. La oamenii lor, ai PSD, PNL, ai sindicatelor, care nu muncesc, care stau degeaba pe la serviciu, care plimbă hârtii dintr-o parte în alta, le dau multe clase. Fonduri au fost, dar au fost împărţite celor pe care i-au promovat ca şi maiştrii. I-au luat de la întoarcere. Păi, nu am fost eu vinovat că ăla a avut clasa 16 la întoarcere şi l-au făcut maistru. Trebuiau să-i dea clasa de maistru în 20 de ani. Mie mi-a dat 4 clase în 12 ani”, a declarat Mihai Nanu.

Sudorul de la Cariera Rovinari Est spune că nu va înceta greva foamei. „O să mă adresez instanţelor de judecată, o să-mi schimb meseria, nu o să mai stau sudor. O să-i oblig prin instanţă să-mi acorde un post în baza pregătirii profesionale. Eu am discopatie lombară, boală căpătată la serviciu. Au spus că refuz negocierea. N-a existat nicio negociere, nu aveam ce să semnez că refuz. Negociere va fi de acum înainte. Dacă au nevoie de mine ca sudor, mă vor plăti atât cât cer. Clasa maximă este 35. După 30 de ani de muncă, mi se pare normal să mi-o dea”, a mai spus Mihai Nanu.

Vizualizări: 2,021

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: