Homeopatie şi la Târgu Jiu. Tratament adaptat la fiecare pacient!

Gorjenii au acum ocazia să încerce şi un alt tip de tratament în afara celui cu antibiotic. Un medic homeopat din Târgu Jiu a decis să practice acest tip de medicină și să explice deopotrivă care sunt avantajele administrării unui astfel de tratament. Bogdan Neguleasa a terminat medicina la București, însă a ales să practice homeopatia după ce a văzut ce poate vindeca și cât de benefică este pentru organism.

 Homeopatia este o medicină care ține cont de om pe de-a întregul, ține cont de problemele fizice, problemele emoționale, de gânduri, de stări, de frici, tot ce ține de om este luat în considerare în homeopatie, explică medicul Bogdan Neguleasa. Acest gen de medicină folosește remedii naturale, nu are reacții adverse și nu are contraindicații. ”Folosește produse extrase din plante, minerale, țesuturi animale care, practic, sunt foarte mult diluate astfel încât mai rămâne doar o amprentă energetică, deși, de curând, s-a demonstrat că există și o moleculă de substanță. Este o amprentă energetică ce practic stimulează propriul sistem imunitar și apoi organismul începe să se vindece singur. Este marele avantaj în homeopatie, faptul că nu intervii cu chimicale, cu produse, îi dai un bobârnac organismului și el începe să se vindece, din toate punctele de vedere”, spune medicul homeopat, Bogdan Neguleasa.

Acesta a terminat Medicina la București și de curând are cabinet de homeopatie la Târgu Jiu, în zona Casei de Cultură. ”În timpul facultății am făcut cursuri de homeopatie și acupunctură, am avut noroc de un profesor deosebit care m-a făcut curios și apoi mi-am dat seama că în homeopatie pot să-mi folosesc și cunoştinţele extramedicale, adică tot ce a ținut de-a lungul vieții de filosofie, de psihologie. După ce am început să practic și să văd efectele pe care le poate avea și ce pot să vindec, atunci m-a cucerit cu totul”, povestește medicul. 

 Nu aplică tratamente standard

În homeopatie nu există tratament standard, ci doar individualizat, explică medicul. Homeopatia tratează foarte bine absolut orice boală, dar depinde forte mult și de stadiul în care vii la medic și de modul în care ai încredere în tratament. „Foarte bune rezultate le are pe bolile cronice, acolo unde medicina alopată clasică spune să iei pastile pentru tot restul vieții. În homeopatie rezultatele sunt fantastice, de cele mai multe ori, îți permite dacă nu o vindecare completă, cel puțin o ameliorare a simptomelor până acolo încât să-ți duci viața normal, să nu te mai îngrijoreze. Merge foarte bine și în bolile acute, răceli, afecțiuni intestinale, afecțiuni renale. Tratamentul homeopat nu este foarte scump dacă facem comparație cu celelalte tipuri de tratament, eu la cabinet dau remediul în prețul consultației”, mai spune medicul homeopat, Bogdan Neguleasa.

Un alt avantaj al tratamentului homeopat este acela că poate fi administrat și sugarilor. Medicul i-a aplicat remedii naturiste băiețelului său de câteva zile. ”Pe imunitate merge foarte bine echinaceea, ceaiurile de cimbru, siropul de brad sau mugurii de pin, sunt plante care se găsesc peste tot. În tratamentul homeopat nu există reacții adverse, se poate administra pe termen lung, se poate administra la persoanele care nu pot lua medicație obișnuită, gravidele, copiii foarte mici. Eu i-am dat băiatului meu de la câteva zile tratament homeopat, a avut o conjunctivită”, a spus medicul Bogdan Neguleasa.

Vizualizări: 7,424

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: