Huawei P30 Lite versus Huawei P30 Pro - De trei ori mai scump înseamnă și de trei ori mai bun?

Din dorința de a-și detrona competitorii și în special pentru a câștiga bătălia cu Samsung, Huawei s-a întrecut pe sine anul acesta scoțând unul după altul telefoane uimitoare atât din gamele entry-level și mid-range, cât și din cea high-end. Astfel, unele dine produsele care ne-au atras atenția în mod special, este Huawei P30 în variantele sale Lite și Pro care constituie la un loc cu modelul standard una din cele mai diverse familii de telefoane mobile pe care le-am întâlnit anul acesta.

Judecând după preț și specificații, este ca și cum producătorii chinezi au încercat să mulțumească cu o singură gamă de telefoane mobile pe toți utilizatorii de dispozitive GSM punându-le la dispoziție câte un terminal potrivit pentru bugetul lor. Astfel, Huawei P30 Lite este un telefon pentru cei care își doresc un aparat în special pentru funcția de comunicare, Huawei P30 pentru cei care caută un dispozitiv bun în orice situație și Huawei P30 Pro pentru pasionații de tehnologie. Însă performanțele costă, iar amatorii trebuie să plătească pentru cel mai scump din gadget-urile acestei game aproape de trei ori mai mult decât pentru cel mai ieftin.

O comparație obiectivă între Huawei P30 Lite și Huawei P30 Pro


Design
Din punct de vedere al design-ului, toate cele trei terminale ale gamei P de la Huawei sunt mai mult decât satisfăcătoare. Ele au un aspect îngrijit și se evidențiază prin atenția pentru detalii. În plus, indiferent de modelul ales, posibilitatea de îmbunătățire există și se poate ajunge ușor la nivelul următor cu ajutorul unui set de huse Huawei P30 Lite sau huse Huawei P30 Pro de la Itelmobile care dau terminalului personalitate.

Cameră
Pentru amatorii de fotografie camera este un criteriu important în alegerea telefonului și de aceea prețul triplu al terminalului Huawei P30 Pro spre deosebire de Huawei P30 Lite este mai mult decât justificat când în locul lui primești zoom optic care mărește de 5 ori și zoom hibrid care mărește de 10 ori în comparație cu un zoom digital dublu și o rezoluție de 20 de megapixeli față de una de doar 8 megapixeli.

Display
Dintre toate cele trei telefoane ale gamei P, modelul pro dispune de cel mai mare ecran, cu o diagonală de 6.47 inchi care contează mult în momentul în care îți achiziționezi un telefon pentru jocuri sau pentru editarea pozelor. În plus, spre deosebire de Huawei P30 Lite, Huawei P30 Pro este prevăzut și cu un display OLED spre deosebire de aparatul mai ieftin dotat cu LCD. Pe de altă parte, indiferent de prețul lor, toate cele trei terminale ale gamei P au ecrane cu rezoluție Full HD+, numai bune pentru cinefili.

Baterie
La o capacitate de 4200 mAh spre deosebire de 3340 mAh, Huawei P30 Pro este și mai dotat decât Huawei P30 Lite din punct de vedere al bateriei. Oricare din aceste terminale este suficient de performant încât să nu aibă nevoie de încărcări suplimentare pe parcursul zilei, dar chiar și așa, bateria mai puternică a celui mai scump, reprezintă și mai multă autonomie. În plus, spre deosebire de modelele mai ieftine, Huawei P30 Pro se încarcă și de două ori mai repede, lucru care contează enorm în cazul persoanelor mereu pe fugă.

Memorie
Cum era de așteptat, Huawei P30 Pro stă mai bine decât Huawei P30 Lite și la capitolul memoriei. În timp ce modelul mai scump de telefon este prevăzut cu 8 GB de RAM, cel mai ieftin are doar 4 GB, lucru pentru care este mai încet când vine vorba de rularea jocurilor și aplicațiilor ce necesită multe resurse.

Mai scump înseamnă și mai bun?
Cu toate că Huawei P30 Lite nu este deloc o investiție rea având în vedere performanțele sale pentru un telefon din categoria sa de preț, Huawei P30 Pro este mai bun, dar și mult mai scump. De aceea, dacă nu îți dorești un telefon pentru performanțe deosebite, ci doar un aparat care să-ți asigure nevoile de bază, Huawei P30 Lite este mai mult decât suficient. În schimb, dacă performanțele sunt ceea ce cauți, terminalul care te va satisface în totalitate este Huawei P30 Pro.

Vizualizări: 1,401

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: