Iancu a mai făcut o donație pentru „Cumințenia Pământului”

Un premiu în bani pe care l-a primit sportivul Avram Iancu pentru performanța sa de a traversa Canalul Mânecii înot fără costum de protecție nu a rămas în buzunarele destul de goale ale acestuia, ci a ajuns în conturile campaniei pentru „Cumințenia Pământului”.

Bibliotecarul din Valea Jiului care a devenit primul român ce traversează Canalul Mânecii a primit o diplomă de excelență din partea Consiliului Județean Hunedoara, dar și un premiu de 1000 de lei. Cu trei fetițe acasă și cu o leafă de bugetar, Iancu nu a stat o clipă pe gânduri și a donat premiul către „Cumințenia Pământului”, devenind un nou exemplu, asta în condițiile în care românii au donat puțin peste 1 milion de euro în campania respectivă.
„Am primit un premiu în bani în valoare de 1.000 de lei, pe care cu mare drag îl voi dona în cadrul campaniei Cumințenia Pământului. Eu cred cu tărie în unitatea și prosperitatea poporului român, care are o identitate deosebită. Noi nu trebuie să ne clădim o identitate, trebuie doar să ne-o reamintim, să o redescoperim, să redescoperim acel ADN românesc. Constantin Brâncuși face parte din această identitate națională și cu mare drag donez această sumă de bani", a declarat Avram Iancu după ceremonia de la Deva. Anterior el mai donase 1200 de lei pentru „Cumințenia Pământului”, banii fiind dați înainte să plece în iulie spre Anglia în încercarea de a traversa Canalul.
El a înotat în luna iunie la Târgu Jiu pentru o altă cauză nobilă, ajutând fetița bolnavă a unor gorjeni, ocazie cu care a declarat că toate eforturile ulterioare le va face în cadrul campaniei pentru achiziționarea operei lui Brâncuși. După reușita sa de la sfârșitul lunii august și autoritățile de la Târgu Jiu au decis să îi ofere în octombrie un premiu de 3000 de lei. Inițial unii reprezentanți au autorităților locale vorbeau despre posibilitatea ca Iancu să fie declarat cetățean de onoare al municipiului, dar inițiativa respectivă nu s-a materializat deocamdată, sportivul primind un astfel de titlu doar la Petroșani, orașul său de baștină.

Vizualizări: 640

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: