Profesorii şi elevii înfruntă împreună primăria. Ce au cerut!

Profesorii şi elevii de la Colegiul Naţional "Ecaterina Teodoroiu" din Târgu Jiu cer autorităţilor locale să ia măsurile necesare astfel încât la nivelul municipiului să fie realizate piste pentru biciclişti. Aceştia sunt susţinuţi şi de angajaţii agenţiei de mediu.

Marinela Pîrvulescu, profesor de limba română la Colegiul Național "Ecaterina Teodoriu", a spus cât este de important ca la nivelul municipiului Târgu Jiu să fie realizate piste pentru biciclete. "Trebuie să intrăm cumva în normalitate și să avem piste pentru biciclete, astfel încât bicicliștii să meargă atât la serviciu, cât și la școală. Deja Târgu Jiu s-a aglomerat foarte tare, sunt orele de vârf la care se blochează circulaţia, vorbesc şi din postura de şofer. O distanţă de doi kilometri este parcursă mult mai uşor cu bicicleta, decât cu mașina", a declarat Marinela Pîrvulescu.
Profesorul Colegiului Național "Ecaterina Teodoriu", împreună cu alți colegi dascăli și elevi ai liceului, a participat joi, 22 septembrie, la marșul pe bicicletă organizat de Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Gorj, în cadrul Săptămânii Mobilității, eveniment sărbătorit la nivel european.

Participare redusă la marşul bicicliştilor
Circa 80 de biciclişti au participat de această dată. "Am invitat colegii naționale, licee de pe raza municipiului, au răspuns în limita posibilităților. Asta arată cât de dornici sunt tinerii de a căuta alternativă la mijloacele auto. Ne așteptam să ia parte mult mai mulți bicicliști. Nu avem piste pentru bicicliști, tocmai pentru asta vrem să atragem atenția că sunt imperios necesare", a declarat Nicoale Giorgi, directorul APM Gorj.

Paca, vedeta Jandarmeriei
De la locul în care biciliștii au luat startul, din parcarea Lidl, până în Piața Prefecturii unde a fost capătul de final al marșului, bicicliștii au fost însoțiți de polițiști și jandarmi. Aceștia din urmă nu au venit cu mâna goală, au adus-o cu ei pe Paca, o cățelușă rottweiler care a încântat privirile tuturor.

Galerie foto





Vizualizări: 904

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: