Iată melodii cu tematică de cazino – tu le ştiai?

Jocurile de noroc au captivat şi atenţia celor mai celebrii oameni ai lumii, de la actori şi sportivi de performanţă până la cei mai reprezentativi cântăreţi de pe planetă. Michael Jordan este exemplul perfect de sportiv în timp ce Ben Affleck reprezintă cu brio tagma artiştilor de cinema care au practicat jocuri de noroc.

Cât despre cântăreţi, numai dacă amintim pe 50 Cent sau pe Nelly avem în faţă o nouă generaţie de rapperi care cuceresc auditoriul dar în egală măsură practică şi jocuri de noroc. Dar ştiai că sunt şi melodii dedicate jocurilor de cazino? Hai să vedem împreună care sunt acestea şi cum au apărut pe firmamentul muzicii internaţionale.

The Gambler – Kenny Rogers


În nici un fel nu l-ai asocia pe Kenny Rogers cu jocurile de cazino! Are acea figură caldă de cântăreţ de muzica country de la care aştepţi pe plan muzical doar melodii calme şi care fac trimitere la povestiri de amor.

Dar puţină lume ştie că renumitul cântăreţ era un pasionat de jocuri de noroc şi adeseori îşi încerca şansa în cazinourile din Las Vegas şi nu numai, aşa că rolul primit în The Gambler i se potriveşte ca o mănuşă.

Regizorul Dick Lowry îi dă rolul principal în peliculă însă nu atât prestaţia actoricească a cântăreţului cât mai ales piesa cântată în film avea să rămână în istorie. Melodia are acelaşi titlu ca şi pelicula şi povesteşte despre viaţa plină de peripeţii a unui jucător de poker profesionist aflat tot timpul între două turnee.

Jocul de poker este prezent şi astăzi în cazinourile fizice cât şi în cazinouri fără depunere, oferind acelaşi mod incitant de joc şi plin de surprize. Dar fără îndoială că melodia The Gambler cântată magistral de către Kenny Rogers pune acest joc de noroc în galeria celor mai iubite jocuri de cazino aşa cum nimeni nu a mai făcut-o până la el.

Aces of Spades – Motorhead


Trupa de muzică rock cu acest nume este înfiinţată în Londra în anul 1975 de către 3 artişti, vocalistul şi basistul trupei, Lemmy, chitaristul larry Wallis şi toboşarul formaţiei Lucas Fox. Te întrebi cum stilul rock al trupei a făcut posibilă apariţia unei melodii dedicată jocurilor de noroc?

Se pare că acest stil de muzică şi jocurile de noroc merg mână în mână, prin urmare trupa Motorhead nu putea rata o asemenea ocazie. Aşa se face că piesa cu acest nume este lansată în anul 1980 şi înregistrează încă de la debut un succes fulminant.

Toată lirica este presărată cu acţiuni şi termeni care definesc mai multe jocuri de noroc. Termenul de dublaj sau de split este caracteristic jocului de blackjack în timp ce ante sau mâna mortului sunt caracteristice jocului de poker.

Probabil că termenul de ante este cunoscut mai multor pariori de poker dar mâna mortului este o expresie pe care numai profesioniştii o cunosc şi o folosesc. Pentru cine nu ştie, mâna mortului este combinaţia realizată de 4 cărţi, un optar de inimă neagră şi unul de treflă precum şi 2 aşi, la rândul lor de treflă şi inimă neagră.

Viva Las Vegas – Elvis Presley


Nu putem în acest top de melodii dedicate cazinoului să nu amintim de regele muzicii rock’n’roll, unicul şi nemuritorul Elvis Presley. Viva Las Vegas este un film american care a văzut lumina zilei în anul 1964 sub regia lui George Sidney.

Elvis Presley deţine în film rolul principal şi pune în scenă o poveste de dragoste cum numai în Las Vegas se poate întâmpla. Filmul este considerat de către fanii legendarului cântăreţ ca fiind unul dintre cele mai bune din cariera acestuia.

Explicaţia constă în chimia vizibilă dintre Elvis şi actriţa principală, Ann-Margret dar mai ales în cele 10 melodii de top cantate magistral de către Elvis Presley. Printre aceste melodii se numără şi cea care dă titlul filmului, Viva las Vegas.

Melodia în sine aduce un tribut Oraşului Păcatelor, luminilor lui orbitoare dar mai ales jocurilor de noroc pe care le găzduieşte. Tot cântecul este presărat de invitaţii la jocul de blackjack, ruletă şi poker şi chiar la jocul de Craps, când Elvis invocă norocul pentru a-l ajuta de fiecare să arunce un 7 norocos.

Prestaţia sa de excepţie atât pe plan actoricesc cât şi muzical nu a rămas neobservată, Elvis primind locul 3 la Premiile Laurel din 1965. Premiul i s-a acordat pentru cea mai bună interpretare masculină într-un film muzical, melodia Viva las Vegas primind la rândul ei locul 2 pentru cea mai bună melodie.

Concluzie

Pe lângă distracţie, adrenalină şi posibile câştiguri financiare, cazinoul inspiră şi pe alte planuri, cum ar fi planul muzical. Melodiile prezentate mai sus aduc un tribut melodios activităţii de cazino şi îi cânta în versuri jocurile cele mai populare, blackjack, poker sau ruletă. Dacă nu le-ai ascultat până acum îţi sugerăm să o faci cât mai rapid, poate între 2 sesiuni de pariere norocoase. Audiţie plăcută!

Vizualizări: 866

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: