Iepuri şi căţei de rasă la vânzare în Piaţa Litovoi din Târgu Jiu

Gorjenii au luat joi cu asalt piaţa Litovoi din municipiul Târgu Jiu. Zeci de comercianţi din toate colţurile judeţului au venit cu orătăniile de prin gospodărie pentru a le vinde. Piaţa a fost plină de găini, curci, raţe, iepuri, de toate rasele şi culorile. În piaţă au fost şi comercianţi cu căţei de rasă.

Cele mai multe solicitări au fost la comercianţii prezenţi în piaţă cu păsări. Fiecare dintre fermieri a încercat să-şi vândă înaripatele la un preţ cât mai bun. Au lăsat şi din preţ, competiţia fiind una strânsă. "Am venit cu tot felul de păsări. Avem pui de şapte tipuri de rase şi de şapte mărimi. Avem gâște, rațe, găini mari și ouătoare și pui foarte mici. Prețurile pleacă de la 2.50 lei până la 27 de lei. 2.50 sunt puii cei mici, avem și cu 9 lei, cu 7 lei, 11 lei, iar 27 lei găinile cele mari, puichițe ouătoare. Rățuștele sunt cu 4 lei, 9 lei și cu 10 lei. Cele adulte sunt de 23 de lei până la 28 de lei. Avem și rațe mute, care nu fac gălăgie, sunt bune pentru că nu deranjează vecinii", a spus Petre Cârlogea, fermier din Bălești.
Fel de fel de tipuri de păsări au fost etalate în piață. "Am venit la piață cu niște găini pitice, cocoși de munte cum s-ar zice, așa li se spune. Le cresc în gospodărie și am foarte mulți și fac necazuri și la vecini, și nouă, și am zis să vin să mai dau din ele. Am dat deja o parte, mai am o pereche, sper să o dau și pe acesta. La piață cer cât de mult, să obțin cât doresc. Negociez prețul, dacă le convine bine, dacă îmi convine le dau. Cele mai micuțe le dau cu 20, cu 17 lei, cu 25 lei. Depinde de cât este de mare și cum găsești clientul dispus să cumpere", a spus Cornelia Pătrașcu din Bălești.

Iepurași la vânzare
Poate nu au fost cei mai bine vânduți, dar cu siguranță au fost cei mai admirați. Este vorba de zeci de iepurași scoși la vânzare în Piața Litovoi. Un exemplar de iepure alb adus de un tânăr din localitatea Moi a fost comercializat la piață la prețul de 30 de lei. Au mai fost și alți fermieri cu iepuri. "Am venit cu iepurași. Am belgieni și fluture german. Îi vând cu 30-40 de lei bucata. Am venit mai târziu și nu am reușit să vând până acum niciunul. Nu sunt greu de întreținut. Trebuie făcută curățenie, asigurată mâncarea, este un pic și de muncă la ei", a explicat Grigore Beuran din Schela.

Căței de rasă în Piața Litovoi
Și niște cățeluși din rasa ciobănesc de Bucovina au fost scoși la vânzare de proprietar în piața Litovoi. "Am adus spre vânzare șapte cățeluși de rasă. Unul costă 300 de lei. S-au arătat interesați destul de mulți cumpărători însă până acum nu am vândut niciunul. Mai lăsăm și din preț dacă este cazul. Îi cresc la casă", a spus Sorinel Călugărița din Târgu Jiu.
Fermierii gorjeni vin cu fel de fel de orătănii de prin gospodărie în Piața Litovoi, care se organizează în fiecare zi de joi.

Galerie foto








Vizualizări: 7,221

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: