Iluminat public inteligent într-un oraș din Gorj

Locuitorii din orașul Bumbești Jiu vor avea un sistem inteligent de iluminat public! Administrația locală beneficiază de un proiect finanțat de Agenția Fondului de Mediu care va face ca facturile la electricitate să scadă cu până la 50%. Investiția este numai bine venită, dat fiind faptul că a devenit tot mai greu ca banii din bugetul local să acopere toate cheltuielile instituției.

Modernizarea iluminatului public din orașul Bumbești Jiu este o investiție de aproximativ un milion de lei, susține primarul Constantin Bobaru.

"Acest contract este în derulare. Constructorul a promis că în două, trei săptămâni vine și într-un timp foarte scurt va implementa acest proiect. Asta presupune schimbarea lămpilor cu niște lămpi cu consumuri mici și gestiune inteligentă, adică pot să pui un program prestabilit. Becul din stâlpul X arde la intensitate maximă între orele 20:00 și 23:00, de la 23:00 se reduce intensitatea luminii și implicit consumul. Este o gestiune inteligentă acest sistem. Investiția se ridică la aproape 11 miliarde. Din studiile făcute, consumul se va reduce la jumătate„ a declarat primarul orașului Bumbești Jiu, Constantin Bobaru, la Radio Infinit.

Vizualizări: 1,069

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: