Incendiu la Spitalul de Copii din Timișoara. Pompierii au activat planul roșu de intervenție și au evacuat 42 de pacienți

Un incendiu a izbucnit în noaptea de sâmbătă spre duminică la Spitalul de Copii din Timișoara, fiind afectate două etaje. A fost activat planul de roșu de intervenție. Din spital au fost evacuați 42 de copii şi părinții lor.

Pompierii au primit la ora 00.40 un apel la 112 că la Spitalul ''Louis Ţurcanu'' din Timişoara este o degajare de fum.

La fața locului au fost trimise cinci autospeciale de stingere cu apă şi spumă ASAS, câte două autoscări S42 şi ambulanţe SMURD B, o ambulanţă SMURD tip C, două autospeciale de transport personal şi victime multiple din cadrul Detaşamentelor 1 şi 2 de Pompieri Timişoara, doi ofiţeri şi 20 de subofiţeri. 

Purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea, a declarat că a fost activat Planul roşu de intervenţie, deoarece incendiul se manifesta cu degajări mari de fum.

"La sosirea echipajelor de pompieri, după efectuarea recunoaşterii, s-a constatat că există degajări masive de fum la nivelul etajelor I şi II, au fost evacuaţi 42 de copii şi 41 de părinţi.

De la sosirea forţelor şi mijloacelor la locul intervenţiei, incendiul nu s-a propagat", a precizat Elena Megherea.

Sursa: Digi24

Vizualizări: 411

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: