Investigaţii noi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu

Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu vine în sprijinul pacienților săi cu o nouă metodă de investigaţie. Chiar la finele săptămânii trecute, unitatea spitalicească a pus în funcţiune un aparat de măsurare a densității osoase. În acest moment, investigaţiile se fac contracost, până în august când spitalul încheie contract cu Casa de Asigurări de Sănătate.

Târgujienii care suferă de afecţiuni osoase, dar şi cei predispuşi, au acum la dispoziţie un aparat de densiometrie sau DEXA, așa cum e cunoscut în rândul medicilor. Deşi este un aparat de radiologie, nivelul radiațiilor este de zece ori mai mic decât în cazul unei alte radiografii. ”Se adresează unui număr mare de persoane, este vorba de femeile la menopauză și pre-menopauză, este vorba de bărbații de peste 65 de ani, de fumători, la fumători osteoporoza este mult mai avansată, este vorba de persoane care au urmat un tratament mai îndelungat cu cortizon sau tratament de substituție hormonală, sau la persoane care observă o scădere în înălțime de o cauză inexplicabilă”, a spus Letiția Cîrnu, medic primar radiolog în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.
Investigația este total contraindicată femeilor însărcinate. Consultul durează undeva la 1-2 minute și este realizată de medicul specialist radiolog. Pus în funcțiune de numai o săptămână, aparatul se găsește doar în Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. Pentru fiecare investigație de acest gen, Casa Asigurărilor de Sănătate decontează 25 de lei. ”În relații contractuale cu casa, pacienții vor putea fi investigați începând cu luna august când va intra în vigoare noul contract cu CJAS, iar contracost, din zilele acestea putem investiga”, a mai spus Letiția Cîrnu, medic radiolog.
Osteoporoza este principalul diagnostic care poate fi stabilit în urma unei astfel de investigații, însă consultul poate să scoată la iveală și alte probleme osoase.

Galerie foto



Vizualizări: 4,901

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: