Italianul care a adus coronavirusul la noi le cere românilor să stea în case

Italianul de 71 de ani care a fost în luna februarie în Dolj și Gorj, iar la întoarcerea în țara lui a fost diagnosticat cu coronavirus, le recomandă românilor să stea în case. „Aici, în Italia, oamenii stau închiși în case, nu ies, și nu se știe când se va termina, înțelegeți? Și la voi, lumea trebuie să stea în casă. Dacă nu, se răspândește. Uitați-vă în Italia ce se întâmplă!“, a spus acesta la Antena 1.

În Italia au murit până ieri 2503 persoane și au fost deja diagnosticate 31.506. Dacă ritmul de circa 350 de decese pe zi se va menține încă două zile, Italia va depăși China la acest capitol. Efectele izolării pe care italienii o respectă de doar câteva zile s-ar putea vedea la finalul săptămânii, când specialiștii se așteaptă să scadă numărul de decese.

Italianul de 71 de ani considerat "sursa zero" în România nu crede totuși că tânărul de 25 de ani din Prigoria, primul român cu Covid 19, ar fi luat virusul de la el. „În România nu am infectat chiar pe nimeni, pentru că nu m-am întâlnit cu nimeni. Era bolnav un băiat, acolo, care lucra acolo. Eu nu l-am văzut niciodată. El venise din Germania. Probabil că avea deja“, a explicat italianul.

Acesta a spus că pneumonia încă nu i s-a vindecat, dar ultimul test de coronavirus a ieșit negativ. Soția și fiul lui nu s-au îmbolnăvit.

Vizualizări: 1,799

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: