Lucrări pentru prevenirea inundațiilor, la Tismana

Apele Române Jiu anunță că se fac lucrări în zona Tismana, pe malul pârâului Orlea. În zonă, au fost înregistrate probleme, în ultima perioadă, din cauza viiturilor.

„Lucrarea se întinde pe o lungime de 2450 metri efectuându-se recalibrarea în vederea asigurării secțiunii optime de tranzitare a debitelor de viitură pe acest tronson. Scopul principal al lucrării îl reprezintă: stoparea fenomenul de eroziune a malurilor, punerea în siguranță a proprietăților riverane cursului de apă, asigurarea secțiunii optime de scurgere la ape mari, diminuarea efectelor negative asupra mediului.

Lucrarea se execută pe cursul de apă Orlea, confluență pârâu Pocruia, pe raza localității Celei, oraș Tismana, județul Gorj și constă în: defrișare manuală a suprafețelor pe 5 000 mp, săpături mecanice cu excavatorul – 8500 mc, doborârea mecanică a 50 de arbori, scoaterea cu mijloace mecanice a cioatelor și târârea lor în depozit.

Fiind o lucrare prevăzută în protocolul de colaborare dintre Primăria Tismana și Apele Române Jiu – Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj, autorității locale îi revine partea de defrișare manuală a suprafețelor și doborârea mecanică a arborilor, asigurând fondurile necesare pentru marcarea arborilor cu diametrul mai mare de 8 cm, cu respectarea regimului silvic și carburantul necesar pentru funcționarea utilajelor terasiere folosite", a anunțat conducerea Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj.

Vizualizări: 504

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: