Mai multe paturi pentru pacienții Covid la spitalul din Târgu Jiu

Numărul mare de pacienți infectați cu noul coronavirus aglomerează spitalele pe zi ce trece, ceea ce duce la o lipsă acută a locurilor libere. Spre exemplu, Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu a fost ocupată la capacitate maximă, fiind vorba despre 50 de paturi. De asemenea, nici Secția ATI Covid nu stă mai bine. Luni, 17 pacienți erau în unitatea medicală, iar numărul paturilor este de 16.

Astfel, conducerea unității medicale a luat decizia de a mai suplimenta numărul de paturi pentru Secția de Boli Infecțioase. Vor mai fi adăugate încă 25, pe lângă cele 50 deja existente. 

”În momentul de față, secția de Boli Infecțioase este ocupată la capacitate maximă, fiind vorba despre cele 50 de paturi. La Secția de ATI Covid, în această dimineață au fost 17 pacienți pe 16 paturi aprobate, peste capacitate. A fost vorba despre un pacient care nu avea nevoie de ventilator. Începând de astăzi, capacitatea Secției de Boli Infecțioase se va mări de la 50 de paturi la 75 de paturi. Avem toate avizele necesare, iar începând de astăzi va fi funcțională. O să avem discuții și pentru Secția ATI să vedem dacă mai putem crește capacitatea și să luăm în calcul și aparatura”, a spus Dumitru Vienescu, la Radio Infinit.

Și personalul medical a mai fost suplimentat. ”La ATI Covid, odată ce a fost suplimentat numărul de paturi, au fost angajați atât asistenți, infirmieri, cât și îngrijitori de curățenie. Și la Secția de Boli Infecțioase, pe baza limitării internărilor, personalul disponibil va fi relocat. Au fost deja date dispoziții. Au fost desemnați asistenți medicali, medici și nu numai”, a mai spus Vienescu.

Vizualizări: 715

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: