Manevre la ISJ Gorj pentru a pune pesediști în funcțiile de directori

Două consiliere de la PSD au șanse să ajungă directori de școli, de pe locul al doilea. Primul caz suspect este la Târgu Cărbunești, unde profesoara de pe primul loc a fost depunctată inexplicabil cu un punct și jumătate. Contracandidata ei, Aurelia Novac, care este și consilier local PSD, s-a apropiat astfel la mai puțin de un punct și are șanse să câștige postul dacă face contestație. Un al doilea caz este la Mușetești, acolo unde o profesoară, la rândul ei consilier PSD, a fost lăsată să susțină toate probele, deși a picat-o pe prima.

Concursul organizat de Inspectoratul Școlar Județean Gorj pentru câteva zeci de posturi de directori și directori adjuncți de școli se lasă cu scandal.

Pentru postul de director al Colegiului Național „Tudor Arghezi” din Târgu Cărbunești au fost trei candidați. Potrivit rezultatelor afișate inițial pe site-ul ISJ Gorj, cel mai bun punctaj l-a obținut Liliana Mihaela Dumitrescu – 140,25 puncte, urmată de Aurora Novac – 137,5 puncte și Sorin Vasile Popescu – 126,25 puncte. Curios fapt, a doua zi, rezultatul a fost schimbat în defavoarea primei clasate. Liliana Dumitrescu (foto) a mers la Inspectoratul Școlar pentru a cere explicații, dar va trebui să mai aștepte până luni: „Sper să fie doar o greșeală. Punctajul afișat inițial pe site-ul ISJ Gorj a fost același cu cel afișat la sediul inspectoratului, la 20 de minute după încheierea probei. A doua zi însă, ISJ Gorj a șters tabelul inițial și pus altul, în care punctajul meu este mai mic. Am mers la inspectorat pentru explicații, dar mi s-a spus că sâmbătă și duminică pot fi depuse numai contestații. Eu nu vreau să contest, vreau să mi se motiveze modificarea listei”. Liliana Dumitrescu are fotografii care să ateste că notele afișate la sediul ISJ și inițial pe site sunt cele care totalizau 140,25 puncte. În lista care apare acum are 138,75 puncte.

Aurora Novac este director interimar al colegiului și consilier local PSD la Târgu Cărbunești. Aceasta a obținut 40 de puncte la scris, 47,5 la CV și 50 la prezentarea ofertei. Profesoara de pe primul loc a avut punctaj mare la scris – 45 puncte, 46,25 la CV și 49 de puncte la prezentare (47,5 după schimbarea listei). Cum între cele două  a rămas o diferență mică, o eventuală contestație ar putea să o ducă pe profesoara de la PSD pe primul loc.

Consiliera PSD a picat la scris

O situație interesantă este și la Școala Gimnazială din Mușetești. Postul de director este dorit de două persoane. Elena Ghițan, care este la rândul ei consilier local PSD, a picat proba scrisă, obținând doar 33,75 de puncte, adică sub pragul minim de 35. Fiind un test grilă, este puțin probabil ca o contestație să schimbe lucrurile. Cu toate acestea, a fost lăsată să participe la celelalte două probe și a obținut 47,5 puncte la proba de CV și 47 de puncte la prezentarea ofertei. Deocamdată Ghițan apare pe listă ca fiind respinsă, concursul fiind promovat de Janina Marina Morma cu un punctaj mai mic, dar cu toate probleme promovate. Și aici rămâne de văzut dacă lucrurile se schimbă după contestații.

Termenul de depunere a contestațiilor a expirat duminică la 12, acestea urmând a fi soluționate luni și marți.

Galerie foto




Vizualizări: 10,875

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: