Minerii speră să fie aprobate primele pensionări în această lună. "Dacă nu, va fi foarte, foarte grav!"

Salariații din Complexul Energetic Oltenia se așteaptă ca primele pensionări să se producă până la sfârșitul acestei luni. Mulți dintre ei au primit deja adeverințele de vechime de la companie și au depus dosarele de pensionare la Casa de Pensii Gorj. 

„Oamenii deja au început să beneficieze de acele adeverințe. Sperăm ca acest proces, care s-a dovedit destul de greoi, să fie unul mult mai ușor în așa fel încât oamenii să beneficieze de ieșirea la pensie conform legislației.

Sunt și foarte multe solicitări. Pe lângă cei care sunt în activitate la ora actuală, sunt foarte multe solicitări de la cei care s-au pensionat anterior. S-a decis să aibă prioritate cei care sunt, la ora actuală, în activitate. Sperăm ca, în cel mai scurt timp, această problemă să fie rezolvată pentru toți cei care solicită acele adeverințe”, a declarat Gabriel Căldărușe, liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia.

Căldărușe a adăugat că primele pensionări ar trebui să fie aprobate chiar din această lună. În caz contrar, "ar fi foarte grav". 

„Sper ca primele pensionări să apară în această lună, nu până la sfârșitul anului. Ținând cont că am avut o discuție la sediul Carierei Poiana, unde există oameni care au depus, în prima jumătate a lunii aprilie, solicitări pentru a ieși la pensie. În mod normal, până la sfârșitul acestei luni, acești oameni trebuie să primească decizia de pensionare. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, înseamnă că este foarte, foarte grav. Eu cred că salariații CEO și Casa de Pensii își vor face treaba. Să nu punem răul înaintea binelui. Sunt sigur că oamenii vor primi deciziile la maximum 45 de zile de la data depunerii dosarului de pensionare”, a mai spus Gabriel Căldărușe, într-un interviu la Radio Infinit.

Vizualizări: 5,479

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: