Chirurgii din Târgu Jiu nu vor să audă de comasarea secțiilor

Chirurgii de la spitalul din Târgu Jiu nici nu vor să audă de comasarea celor două secții. Medicii susțin că ambele secții atrag pacienți mulți, iar gradul de ocupare este de peste 70%, contrazicând-o și pe Sorina Pintea care a vorbit de un grad de sub 50%.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a spus că nu se justifică două secții de chirurgie în Târgu Jiu, câtă vreme gradul de ocupare a paturilor este de 50%. Sorina Pintea a spus că a remarcat un grad ridicat de blazare în spitalul de la Târgu Jiu, o lipsă de așteptări din partea personalului medical. 

Medicul chirurg Claudiu Soare s-a declarat dezamăgit de reacția ministrului. Susține că datele prezentate de Sorina Pintea nu ar fi reale și nici nu se justifică unirea celor două secții de Chirurgie din cadrul spitalului. “Pe noi, ca secții chirurgicale, ne-a desființat după o analiză de un sfert de oră cât a fost în spital doamna ministru. A spus că nu își găsesc rostul două secții de Chirurgie la nivelul spitalului. Pentru noi, este extrem de curios. Aceeași opinie a avut-o și spitalul, în decembrie, când a trimis o adresă către Ministerul Sănătății, de comasare a celor două secții. Este puțin ciudat cum se îmbină aceste lucruri. Sunt lucruri cusute cu ață albă”, a explicat medicul.

Claudiu Soare a mai adăugat și că gradul de ocupare este mult mai mare decât cel prezentat de ministrul Sănătății. „Sunt două secții care au 69 și 72% grad de ocupare, nici pe departe 50%. Este peste media națională. Din două cuvinte ale doamnei ministru, au fost desființate. Cred că avem și noi dreptul să primim o explicație”, a încheiat medicul Claudiu Soare.

Vizualizări: 5,174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: