Miruță cere 12 milioane de euro pentru Rânca

Deputatul de Gorj, Radu Miruță, a depus un amendament la proiectul bugetului de stat, prin care cere alocarea de fonduri pentru Rânca.

Este vorba de unirea peste munți, prin telegondolă și pârtii de schi, a județelor Gorj, Vâlcea și ulterior Hundedoara, creându-se astfel cel mai mare domeniu schiabil din România, a explicat deputatul USR Gorj.

“Intre ultimul pilon al telescaunului de la Ranca (Gorj) si ultimul pilon al teleschiului de la Vidra (Valcea) sunt 8.53km, la o medie a altitudinii de 1900m, 70% din traseu fiind pe panta opusa Soarelui. La altitudini de 2105, 1950, 1851m se bifurca zeci de km de traseu pentru partii adiacente, rezultand cel mai mare domeniu din tara. Pe langa acest domeniu trece Transalpina, sosea asfaltata care leaga regiuni istorice. La Rânca exista unități de cazare, acomodare suficientă pentru început. Odată făcut acest proiect, turismul ar trece la alt nivel”, a argumentat Miruță.

Prima fază a proiectului ar costa aproape 12 milioane de euro și ar crea 1.500 de locuri de muncă, a mai transmis Miruță, care solicită sprijinul celorlalți parlamentari din zonă pentru acest amendament.

Vizualizări: 5,325

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: