Moş Pandurul a dus daruri pentru un băieţel care se va naşte de Crăciun

Moş Pandurul a dus darurile cititorilor şi la patru fraţi din satul Dealul Roşu, comuna Roşia de Amaradia. Chiar la cinci fraţi, dacă luăm în calcul că Moşul a pregătit un pachet cu haine şi pentru copilul care se va naşte la sfârşitul acestei luni, probabil chiar de Crăciun. Ca mulţi alţi gorjeni, familia Ionescu trăieşte din alocaţiile copiilor şi din ce produce în gospodărie. Avea strictul necesar, dar părinţii nu şi-au permis să le pună copiilor cadouri în ghetuţe. Micuţii aveau doar un dinozaur de plastic şi o maşină ruptă, pe post de jucării. Cititorii ziarului Pandurul le-au adus bucurie, Cristi are acum maşinuţa mult visată, iar surorile sale păpuşi de care să aibă grijă.

Familia Ionescu din satul Dealul Roșu al comunei Roșia de Amaradia trăiește în sărăcie, dar cu speranța unor zile mai bune. Singura sursă de venit a familiei sunt alocațiile celor patru copii, dar și ce muncesc părinții cu ziua prin sat. Au o gospodărie rosia_bis_2modestă în care cresc păsări și animale și în felul acesta asigură masa copiilor. Luna acesta și-au depus documentele pentru a beneficia de ajutor social. Mihaela, mama copiilor, este din nou însărcinată, iar la sfârșitul acestei luni va mai aduce pe lume un băiețel care va trăi alături de frații lui într-o cameră. Ana are 4 ani, Izabela 7, Mihaela 9, Cristi 11, iar copilăria lor nu a fost deloc ușoară. „Ne descurcăm foarte greu. Nu avem decât alocația copiilor și ce mai muncim cu ziua pe la oamenii din sat. Eu stau mai mult pe acasă ca să am grijă de copii și de gospodărie. Avem și noi vaci, porci și câteva păsări. Măcar le asigurăm mâncarea zilnică. Este foarte greu. Acum am depus și noi documentele la primărie pentru ajutor social și sperăm să ne aprobe dosarul. Eu sunt însărcinată din nou și la sfârșitul lunii trebuie să nasc. Dacă am rămas însărcinată nu puteam să fac avort și în plus de asta nici nu am avut bani”, a precizat Mihaela Ionescu, mama copiilor.

S-au împrumutat de bani să meargă cu Ana la spital

Chiar în prag de sărbători, fiica cea mică Ana şi-a rupt piciorul și a trebuit să meargă la spital. Părinții ei au fost nevoiți să se împrumute de bani pentru a o duce la medic. Acum Ana are piciorul în gips și frații ei sunt cei care au grijă de ea când vin de la școală. „S-au jucat prin curte și i-a căzut o grindă pe picior și i l-a rupt. A trebuit să o ducem la spital, dar nu am avut bani și a fost nevoie să ne împrumutăm. I-au pus piciorul în gips și acum stă acasă. Frații ei au mai multă grijă de ea, că noi avem treabă prin curte. Este foarte greu să te descurci în ziua de azi fără bani”, a mai spus Mihaela Ionescu.

Moș Nicolae nu a ajuns la ei

rosia_biss_3Pentru că veniturile familiei sunt reduse, iar banii nu ajung pentru viața de zi cu zi, părinții nu au avut posibilități să le pună ceva în ghetuțe copiilor de Moș Nicolae. Aceștia nici măcar nu au avut curajul să se gândească la așa ceva, deși ca orice copil și-ar fi dorit ceva de la Moș Nicolae. „Moș Nicolae nu a avenit la noi. Nu am găsit nimic în ghetuțe. Poate va veni Moș Crăciun, dar fratele meu Cristi zice că nu vine. Am auzit pe la colegi că Moș Crăciun vine la școală și poate ne aduce și nouă câte ceva. Colegii de la școală au zis că la ei a venit și Moș Nicolae, dar la noi nu a ajuns. Noi știm și poezii”, a povestit Izabela.

Nu au jucării, deși și-ar dori acest lucru

Din casa familiei Ionescu, plină de copii, lipsesc jucăriile. Micuții își doresc cel mai mult acest lucru, pentru că nu au cu ce să se joace. Ei au văzut păpuși și mașinuțe la televizor sau pe la vecini, însă nu s-au bucurat niciodată de așa ceva. „Noi nu avem jucării. Avem doar un dinozaur mic și o mașinuță ruptă. Cu astea ne jucăm toți. Eu mi-aș dori să primesc o mașină, iar surorile mele vor păpuși pentru că nu au avut niciodată și s-ar juca și ele. Asta este dorința noastră, dar nu se știe dacă ne va fi îndeplinită”, a spus Cristi.

Caravana Pandurul le-a îndeplinit dorințele

Caravana Pandurul a ajuns și la familia Ionescu și a dus o rază de lumină pentru părinți, iar pe copii a reușit să-i facă fericiți. Micuții au primit hăinuțe, jucării și dulciuri și în felul acesta și-au dat seama că Moș Nicolae și Moș Crăciun există și că ajunge la toți copiii cuminți. Drept răsplată copiii au spus și câte o poezie. „Super, am primit păpuși, ce ne doream noi cel mai mult, iar fratele meu o mașinuță și un elicopter. Chiar voia mașinuță. Am primit și hăinuțe foarte frumoase și încălțăminte. Asta înseamnă că am fost cuminți și Moș Nicolae nu ne-a uitat așa cum am crezut noi. A venit și Moș Crăciun mai devreme. Suntem foarte fericiți. Am primit exact ce ne doream”,  a precizat Izabela.

Părinții au primit alimente

rosia_bisssȘi părinții au primit alimente pentru masa de sărbători. Cel mai probabil de pregătiri se va ocupa tăticul, pentru că mămica așteaptă să nască. „Vă mulțumim foarte mult pentru tot ce ați făcut pentru noi. Alimentele sunt binevenite, că în felul acesta scutim și noi niște bani. De fapt nu aveam cu ce să cumpărăm. Poate ne împrumutam sau ne descurcam cu ce aveam prin curte. Este foarte greu. Încercăm și noi să ne descurcăm cum putem. Poate aceste sărbători vor fi mai bune și pentru noi. Copiii sunt fericiți și asta contează cel mai mult”,a precizat Iulian Ionescu.

Vizualizări: 180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: