Motru: Ambulatoriu și echipamente medicale noi

Spitalul din Motru își schimbă fața. Autoritățile au obținut fonduri să reabiliteze unitatea medicală. Și partea de ambulatoriu va fi modernizată și dotată cu echipamente medicale noi. Investițiile care se ridică la peste zece milioane de lei ar trebui să fie gata până la jumătatea acestui an.

Până acum, spitalul din Motru a tratat sute de bolnavi infectați cu coronavirus. Pentru că pandemia este departe de a se încheia, spitalul a făcut demersuri să aibă oxigen în toate secțiile, dar și echipamente de protecție pentru cadrele medicale și pentru pacienți.

“Managerul a făcut un proiect pe partea de Covid. E un proiect de 30 de miliarde de lei vechi pentru echipamente sanitare, măști, halate, botoși, dezinfectanți și instalații moderne pentru oxigen. Va fi o stație de oxigen modernă, care va asigura oxigen în toate secțiile”, a spus primarul Cosmin Morega.

De asemenea, primăria a obținut fonduri să reabiliteze ambulatoriul, să repare acoperișul clădirii spitalicești și să-l reabiliteze din punct de vedere termic. În plus, vor fi cumpărate echipamente medicale noi.

“Dotăm ambulatoriul. Valoarea este de 76 de miliarde de lei vechi plus 2 milioane de lei dotări. Practic, acest ambulatoriu la care se lucrează, pe lângă construcția în sine, va avea și mai multe dotări, calculatoare, imprimante, echipamente medicale. Ecograf, endoscop, electrocauter, electrocardiograf și mai multe echipamente care nu au fost și nu sunt la acest spital. Vom face licitația, le vom monta în ambulatoriu. Sunt echipamente necesare în spital. Data de finalizare este jumătatea acestui an și, în funcție de cum se vor mișca dumnealor cu construcția, noi dăm drumul la achiziția de echipamente ca să putem dota spitalul”, a mai anunțat primarul din Motru.

Vizualizări: 2,702

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: