Număr record de participanți la Atelierul de Mărțișoare

Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu” a înregistrat un succes remarcabil în perioada 13-16 februarie, odată cu desfășurarea Atelierului de Mărțișoare în cadrul Programului de Educație Muzeală. 335 de participanți, cu vârste cuprinse între 6 și 16 ani, au luat parte la această inițiativă.

Atelierul a fost deschis atât pentru clasele de elevi de la instituții de învățământ din oraș, precum Colegiul Național ”Spiru Haret”, Liceul Teologic și Școala Gimnazială ”Constantin Săvoiu”, cât și pentru participanți individuali. În cadrul acestui eveniment, cei mici au avut oportunitatea de a crea mărțișoare unice folosind diverse materiale precum semințe, fire de lână și bumbac, lemn pictat, lut, mărgele, brățări și felicitări.

Cu sprijinul personalului muzeului, copiii au dat frâu liber creativității lor. 

De asemenea, cei prezenți în ultima zi au exersat și mărgelitul în războiul „de țesut mărgele”, sub îndrumarea artistului popular Nușa Măgureanu. 

Pe lângă activitățile creative, participanții au avut oportunitatea de a admira expozițiile de istorie și arheologie, precum și expoziția „Maria Tănase - Suflet românesc”. 

Programul de Educație Muzeală este inițiat și susținut de Consiliul Județean Gorj prin Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”. Cei interesați să participe la viitoarele activități sunt sfătuiți să își asigure locurile prin achiziționarea de bilete din timp, având în vedere că numărul acestora este limitat. Detalii despre activitățile viitoare și condițiile de participare pot fi găsite pe pagina de Facebook a muzeului.

Galerie foto


Vizualizări: 493

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: