Istoria ruletei la cazinouri - iată tot ce trebuie să știi

Ruleta este unul dintre cele mai vechi jocuri de cazinou cu peste 400 de ani de istorie. A fost unul dintre primele jocuri care au fost practicate în primele cazinouri din Europa, iar astăzi este răspândit în toată lumea.

De-a lungul istoriei sale, jocul de ruletă a fost întotdeauna popular, dar cu siguranță a atins apogeul datorită cazinourilor online. Niciun alt loc nu poate reuni atât de multe varietăți ale acestui joc clasic. Chiar dacă, nu poți obține rotiri gratuite ca în cazul sloturilor, jocurile de ruletă sunt foarte iubite. Află din acest articol toate informațiile importante despre istoria ruletei la cazinouri.

Inventatorul ruletei 
Se crede că ruleta a fost inventată inițial de fizicianul francez Blaise Pascal. Se crede că roata ruletei în formă primitivă a fost un produs al căutării sale de a inventa o mașină cu mișcare perpetuă.

Dintre aceste diverse teorii despre originea jocului, cel mai probabil este că a fost inventat în Italia în secolul al XVII-lea. De fapt, până în jurul anului 1900, enciclopediile se refereau la jocul cu 38 de numere ca „Ruleta italiană” sau „Marea ruletă”. O versiune mai mică a jocului, jucată cu doar 18 numere, se numește „ruletă mică” sau „ruletă germană”.

Faptele arată că forma modernă de ruletă a luat forma chiar la sfârșitul secolului al XVIII-lea. Apoi, această formă de divertisment a început să devină din ce în ce mai populară în capitala Franței, Paris. Una dintre primele descrieri ale jocului poate fi găsită în romanul La Roulette, ou le Jour, scris de Jacques Lablais. Acolo, autoarea vorbește despre o roată de ruletă situată în fostul Palais Royal din Paris. În cartea sa, LaBelle oferă o descriere detaliată a jocului, vorbind atât despre roată, cât și despre masa de joc, unde sunt situate sectoarele pe care jucătorii își pot plasa pariurile.

La începutul ruletei, multe lucruri erau diferite, așa cum vă puteți imagina. De exemplu, roșu a fost folosit pentru zero și negru a fost folosit pentru dublu zero. Curând după aceea, s-au făcut modificări, iar pentru zerouri a fost aleasă culoarea verde pe care o cunoaștem bine și astăzi.

Versiuni populare
Adevărata evoluție a acestui joc vine după ce cazinourile online încep să ofere acest divertisment utilizatorilor lor. Astăzi, multe variante de ruletă pot fi găsite pe platformele de pariuri cu diferite reguli, design și opțiuni de câștig. 

Diferențele dintre ruleta franceză și cea europeană sunt atât de minore încât jucătorii mai puțin experimentați pot fi ușor confuzi. Cu toate acestea, există așa ceva. Se poate spune că ruleta franceză este mai favorabilă jucătorilor, iar motivul pentru aceasta sunt cele două reguli „la partage” și „en prison”. Regula la partage spune că atunci când pierdem un pariu extern pentru că mingea a „aterizat” pe zero, putem primi jumătate din pariul înapoi.

În cazinoul online, fiecare dintre noi se poate distra jucând diverse versiuni. Deosebit de populare sunt versiunea americană a jocului și ruleta rapidă, care este potrivită pentru iubitorii de evenimente intense. Indiferent de versiunea de joc pe care o alegem, un lucru este cert – distracția este garantată.

Ruleta americană 
Majoritatea profesioniștilor și jucătorii mai experimentați te vor sfătui să eviți să joci la Ruleta Americană ori de câte ori este posibil. Motivul este destul de simplu - prezența unui al doilea zero, care la rândul său crește avantajul cazinoului (așa-numita margine a casei). 

În mod curios, jocul de aici rulează pe jetoane diferite în comparație cu alte versiuni ale jocului. În cazinourile terestre, de exemplu, va trebui să schimbați jetoanele standard pentru a putea intra în joc. În afară de prezența unui al doilea zero, în Ruleta Americană aranjarea numerelor pe roată este diferită. 

Singurul element prin care se deosebește de cel european este câmpul suplimentar de două zerouri. Cu toate acestea, acest câmp suplimentar crește foarte mult șansele de câștig. Mai mult, în ruleta americană nu există așa-numitul drept „închisoare”, caracteristic versiunii europene a jocului. Această regulă se aplică atunci când mingea aterizează pe zero și permite jucătorului să părăsească pariul inițial (înainte de zero) și să încerce să-și recupereze pierderea. 

Pe Internet, și mai precis în cazinourile online, veți găsi versiuni din ce în ce mai interesante și diferite nu doar ale jocului clasic de ruletă, ci și ale altor jocuri legendare, precum blackjack-ul. În toate cazurile, când nu jucați versiunea principală a unui joc, ci o variantă a acestuia, nu începeți să plasați pariuri înainte de a vă familiariza cu specificul și regulile acestuia. Nu uita sa joci responsabil!

Concluzie
Nu întâmplător ruleta este considerată una dintre reginele jocurilor de cazinou. Putem spune fără ezitare că ruleta este unul dintre clasicele preferate de milioane de jucători din întreaga lume. Oricât de mult ne place ruleta, este foarte important să ne amintim că jocul inteligent ar trebui să fie pe primul loc. Așa garantăm dezvoltarea normală a vieții noastre, stând departe de problemele financiare sau de dependența de jocuri de noroc. 

Vizualizări: 338

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: