O condamnare și două achitări. În cătușe, degeaba!

Achitare definitivă în dosarul în care trei foști directori ai Uzinei Mecanice Sadu au fost judecați pentru delapidare. Boian Gheorghe Lori, Bogdan Lucian Gabriel şi Dijmărescu Nicolae au fost achitați definitiv joi, 6 iunie, la Curtea de Apel Craiova, în privința acuzației de delapidare. Dijmărescu a primit însă o pedeapsă de 1 an, cu amânarea pedepsei, pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la fals intelectual.

Dosarul în care cei trei au fost reţinuţi 24 de ore la datele de 03-04.09.2013 a fost disjuns dintr-un altul care îl privea pe un salariat al uzinei, prins că vindea muniție cu plasa, ca la piață.

După șase ani de anchete și procese, cei trei directori au fost achitați în ceea ce privește acuzația de bază. La prima instanță, nici Dijmărescu nu fusese condamnat, dar judecătorii Curții de Apel au considerat că acesta se face totuși vinovat de instigare la fals.

Cantitățile de materiale care lipseau de la UM Sadu nu au fost luate acasă de vreunul dintre inculpați, ci au fost folosite tot în procesul tehnologic al uzinei, numai că nu erau întocmite întotdeauna acte pentru materialele folosite. Dosarul a fost instrumentat de procurorul Emil Moța. (R.S.)

Vizualizări: 2,843

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: