Davițoiu, martor în dosarul lui Ponta și Ciurel. Ce a declarat!

Gheorghe Daviţoiu-Leşu, fost director al CE Rovinari în perioada 2009 - 2010, a depus luni mărturie în dosarul Turceni - Rovinari, referitor la contractele de consultanță juridică încheiate de fostele complexuri energetice cu Casa de avocatură Șova și asociații. În dosar sunt judecați foștii directori Ciurel, Cristea și Graure, deputatul Victor Ponta, dar și fostul senator Dan Șova.

Davițoiu a explicat instanței de ce a reziliat contractul încheiat de predecesorii săi. "Am venit după Laurenţiu Ciurel. Pe perioada mandatului meu, contractul de asistenţă juridică cu societatea de avocatură a lui Şova a fost reziliat. Nu era cazul să mai continue. Pentru ce a oferit firma respectivă a expirat contractul. Era pentru asistenţă în cazul contractului instalaţiei de desulfurare a CE Rovinari. Parcă a fost o factură în perioada mandatului meu. Au fost achitate pe perioada mandatului meu o tranşă a datoriei la ICM şi s-a încheiat o tranzacţie. Nu mi s-a părut normal ca plăţile să fie făcute din bugetul de investiţii", a spus fostul director al Complexului Energetic Rovinari, citat de Agerpres.

Unul dintre jurişti, Adrian Emil Stăncioi, a vorbit în faţa judecătorilor despre nereguli găsite în anexele de decontare a facturilor emise de casa de avocatură a lui Dan Şova. "Au fost situaţii în care din anexe mai tăiam câte ceva. O dată am scos ore de studiu al unui dosar la instanţă, pentru că programul ştiam că nu e cel din anexă. Am mai cenzurat o lucrare ce nu era efectuată încă, dar era cuprinsă în factură. Casa de avocatură a prestat şi alte servicii juridice în baza aceluiaşi contract - servicii de reprezentare în instanţă. Erau în cauze cu impact mare asupra societăţii. Erau litigii ce au fost iniţiate de către sindicate în care erau angajate mii de persoane", a spus Stăncioi.

După audieri, instanţa a stabilit ca restul martorilor din dosar să fie audiaţi în 9 septembrie, când va fi următorul termen din dosar.

Vizualizări: 3,428

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: