Panică între gorjeni după rapelul greșit. „Întreabă de două ori dacă e Pfizer!”

Vaccinurile încurcate în cazul unui bărbat care s-a prezentat la rapel a stârnit panică în rândul gorjenilor care sunt programați la vaccinare. Să fie siguri că nu se repetă eroarea de la Stadionul Municipal, oamenii întreabă de câteva ori înainte să fie injectați ce vaccin le este administrat. Atenție mai mare s-a constatat chiar și în rândul cadrelor medicale.

Incidentul în urma căruia un bătrân a fost vaccinat cu serul de la Moderna în loc de Pfizer, la rapel, a făcut ca gorjenii să fie mai atenți când ajung în centrele de vaccinare și să întrebe ce vaccin le este administrat. „Eu sunt la rapel. Am 67 de ani, am și mai multe boli. Am văzut la televizor cazul cu bărbatul din Târgu Jiu și am zis să mă asigur. Am plecat de acasă cu gândul că întreb neapărat ce vaccin îmi fac să nu facă cumva vreo greșeală. Doamne ferește! Mai bine întreb de două ori”, a spus un bărbat.

„Eu am întrebat ce vaccin e în fiolă. Chiar m-am uitat și am văzut că era pe masă și scria Pfizer pe el. Sunt la rapel și voiam să fiu sigur că tot Pfizer îmi fac, să nu îmi facă altceva. E de înțeles și o încurcătură din asta că sunt multe persoane la vaccin, sunt și multe vaccinuri, oamenii care lucrează aici sunt și obosiți, dar mai bine să întrebăm noi, să fim siguri”, a spus un alt bărbat.

Și cadrele medicale par să fie mult mai atente. „Pe mine m-a întrebat asistenta de vreo trei ori dacă sunt la rapel sau la prima doză. Să fie sigură că face bine și nu a greșit cu nimic”, a spus un alt gorjean.

Deși nu este suficient personal medical în centre, încearcă să facă față vaccinării și să nu fie întâmpinate probleme. „La noi, nu au fost până acum nici astfel de probleme și nici reacții adverse. Oamenii, ce-i drept, întreabă acum ce vaccin le facem. Cei care au rapel mai ales. Ne întreabă și de două ori dacă e Pfizer. Ei întreabă insistent ce vaccin este și este de înțeles îngrijorarea, dar le-am dat asigurări că aici, la centrul nostru, nu au fost deloc probleme și s-au mai liniștit”, a spus o asistentă medicală de la centru de vaccinare din Târgu Jiu.

Până acum, în județul Gorj, au fost vaccinate peste 16 mii de persoane.

Vizualizări: 1,331

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: