Primar: Boala nu vine de la elevi, ci din spitale

Nici nu a început bine școala, că au apărut și problemele. Se întâmplă într-o comună din Gorj. Localitatea Cătunele a intrat în scenariul roșu, iar elevii se reîntorc să învețe în sistem online. Primarul Florinel Țuilă spune că nu i se pare corect ceea ce se întâmplă, dar respectă legea.

Elevii din Cătunele nu s-au bucurat de prezența la orele de curs decât două zile, pentru că localitatea a intrat în scenariul roșu din cauza numărului mare de infectări cu noul coronavirus în rândul cetățenilor. Primarul Țuilă spune că virusul nu vine de la elevi, ci de la persoanele adulte, cele care fac dializă. Tot acesta vrea să facă anchetă epidemiologică.

”Am fost în scenariul portocaliu, iar de astăzi suntem în scenariul roșu. Nu mi se pare corect ce s-a întâmplat, dar respectăm legea. Sperăm să ieșim din acest scenariu cât mai repede. Trebuie să înțeleagă că boala nu vine de la copii, ci de la persoanele adulte, cele care fac dializă. Boala este adusă din spitale. Vreau să fac o anchetă transparentă și să se vadă de unde a venit virusul”, a spus primarul din Cătunele, Florinel Țuilă, la Radio Infinit.

În comună au fost 9 cazuri de infectare cu noul coronavirus în ultimele 14 zile.

Vizualizări: 2,563

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: