Parada de 1 Decembrie de la Târgu Jiu, cu restricții

Ziua Națională a României va fi marcată anul acesta la Târgu Jiu cu o mică paradă, însă nu vom putea scăpa de restricții. Numărul participanților la eveniment nu trebuie să fie mai mare de 200, iar toți cetățenii trebuie să poarte masca de protecție și să respecte distanțarea socială.

De asemenea, la evenimentele dedicate zilei de 1 Decembrie, în Piața Prefecturii din Târgu Jiu va fi prezent și un medic epidemiolog, spune prefectul de Gorj, Marcel Iacobescu.

”La noua paradă care se va desfășura în Piața Prefecturii, vom avea și medic epidemiolog. Aceasta este situația, asta se cere și suntem obligați să ne conformăm. În legislație se prevede un număr de circa 200 de persoane. În zona oficială nu vor fi multe persoane. Pe scările de la Prefectură vom fi maxim 20 de persoane, fiind respectate normele în vigoare. Accesul în Piața Prefecturii este liber. Pentru Ziua Națională se vor organiza câteva activități în condiții de pandemie. Asta este situația prin care trecem. Vom organiza o mică paradă militară și va fi și un mic ceremonial religios. Va fi și un moment artistic cu defilarea Gărzii de Onoare cu depuneri de coroane. De asemenea, la Muzeu Județean va fi o expoziție dedicată Zilei Naționale”, spune Marcel Iacobescu.  

Vor fi și alte evenimente de Ziua Națională, însă se vor desfășura online.

Vizualizări: 3,621

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: